Zgjidhni me kujdes veshjet me detaje: 5 modele që ju bëjnë të dukeni më të vjetër

Nëse ju pëlqen të vishni rroba me detaje, me siguri e dini që duhet t'i kombinoni me kujdes në mënyrë që të mos e teprojnë dhe të krijojnë një efekt të padëshiruar. Nëse nuk doni të lini përshtypjen e një të moshuari, është e rëndësishme të shmangni këto modele.

Siç raportoi Best Life, stilistët ndanë mendimin se këto 5 modele më së miri shmangen.

Forma abstrakte

Format abstrakte njihen më mirë kur i shihni. Zakonisht kanë ngjyrë më të çelur dhe kanë disa forma të pazakonta. Stilistja Elizabeth Kosich thotë t’i shmangni ato. Nëse vishni një fustan të gjatë me këtë model, lehtë mund të bëhet e vetmja gjë që njerëzit vënë re tek ju.

“Thënë thjesht, estetika ultramoderne e bën një person të pjekur të duket sikur po përpiqet shumë. “Motivet abstrakte gjithashtu priren të jenë të guximshme në formë, shkallë dhe ngjyrë, gjë që shpejt e mposht dhe e mposht atë që i përdor”, shpjegoi ajo.

Model ditsy

Modeli Ditsy përmban lule të vogla të shpërndara rastësisht. Zakonisht ky model përdoret për fustane dhe bluza dhe shpesh mund ta gjejmë në çarçafë, këllëf jastëku dhe batanije. Sipas Kosic, kjo skemë nuk duket e përshtatshme për personat mbi 25 vjeç dhe të jep përshtypjen se janë të papjekur. Nëse jeni adhuruese e luleve, zgjidhni një model me madhësi mesatare.

Forma gjeometrike

Këto modele janë përgjithësisht të mëdha dhe të ndritshme. Me kalimin e moshës, kontrasti ynë zbutet, duke e bërë më të vështirë veshjen e modeleve të theksuara si format gjeometrike. Format dhe këndet goditëse mund të duken gjithashtu shumë të ashpra, dhe çiftet e ngjyrave shpesh janë më intensive dhe me kontrast të lartë se tonat.

Lule të mëdha

Stilistja Yenia Hernandez Fonseca thotë se të ngjashme me motivet mikro-florale, edhe lulet me përmasa të vogla mund të kenë efekt plakjeje dhe kjo vlen veçanërisht për modelet me të ashtuquajturën estetikë vintage.

“Lulet e mëdha mund të krijojnë një efekt vizual të rrëmujshëm, i cili mund të duket i vjetëruar. “Gjithashtu, modelet e mëdha me lule projektojnë një imazh më konservator apo tradicional, i cili mund t’ju ​​bëjë të dukeni më të vjetër”, thekson ajo.

Modele barok

Gucci dhe Versace i bënë të njohura printet barok, por mund t’i gjeni edhe në marka të tjera. Hernández Fonseca shpjegon se modelet barok janë shumë të zbukuruara dhe mbresëlënëse, veçanërisht me modele të përsëritura.

LEXO EDHE:

Back to top button