Zuckerberg detajon planin e tij për të lëvizur artikujt tuaj dixhital nëpër metaverse

Mark Zuckerberg njoftoi të mërkurën se Facebook Pay është bërë zyrtarisht Meta Pay, por postimi i tij është fokusuar kryesisht në atë që kompania shpreson të ndërtojë në të ardhmen – “një portofol për metaverse”. Ndërsa Meta Pay është në thelb i njëjti mjet si më parë, vetëm me markën Meta, Zuckerberg thotë se kompania po punon për diçka që do t’i lejojë përdoruesit të menaxhojnë identitetin, artikujt dhe mënyrat e pagesës së tyre, ndërsa bëjnë rrugën e tyre nëpër botën dixhitale që Meta vë baste. do të jetë e ardhmja.

Kompania ka lënë të kuptohet për këto plane edhe më parë – njoftimi i saj i majit për riemërtimin e Meta Pay përmendi gjithashtu se ishte “duke zbuluar se si mund të dukej një përvojë e vetme portofol” në lidhje me kryerjen e pagesave dhe ruajtjen e identitetit tuaj dhe artikujve dixhitalë. Megjithatë, postimi i Zuckerberg fokusohet kryesisht në mënyrën se si portofoli metaverse i kompanisë do të mundësojë prova të pronësisë dixhitale; ai përmend se si mund të përdoret për të krijuar dhe blerë “veshje dixhitale, art, video, muzikë, përvoja, ngjarje virtuale dhe më shumë”.

Koncepti i një portofol që vërteton se zotëroni artikuj dixhitalë tingëllon shumë si kuletat kripto që mbajnë NFT. Dhe ndërsa postimi i Zuckerberg nuk përmend fare blockchain, kompania kohët e fundit ka punuar në integrimin e NFT-ve në Instagram dhe Facebook. Megjithatë, kompania nuk ka thënë vërtet nëse planifikon të ndërtojë realisht metaversin e saj duke përdorur kriptomën ose nëse thjesht do të marrë frymëzim prej tij. (Duke pasur parasysh historinë e Metës, kjo e fundit mund të jetë alternativa më e mirë; përpjekja e saj për të krijuar një kriptomonedhë aktuale nuk përfundoi mirë dhe thuhet se po kërkon një monedhë dixhitale që nuk bazohet në blockchain.)

Zuckerberg thotë gjithashtu se plani është që portofoli i Metës të jetë i ndërveprueshëm, duke ju lejuar t’i sillni mallrat tuaja në “çdo përvojë metaverse”. Ndërsa Zuckerberg ka pranuar se nuk është i sigurt se si do të duket ndërveprueshmëria midis kompanive, Meta së fundmi ndihmoi në formimin e një grupi standardesh me synimin për t’i vendosur të gjithë në të njëjtën faqe kur bëhet fjalë për gjuhën dhe teknologjinë që lidhet me metaverset.

LEXO EDHE:

Back to top button