100 ukrainas mbërrijnë në SHBA për trajnimin në mbrojtjen ajrore “Patriot”

100 ukrainas mbërrijnë në SHBA për trajnimin në mbrojtjen ajrore “Patriot”

Një grup ukrainas mbërriti sot në bazën stërvitore Fort Still në Oklahoma, ku do të trajnohen për përdorimin e sistemit të mbrojtjes ajrore “Patriot”.

Një grup i veçantë i trupave ukrainase filloi stërvitje të ngjashme në Gjermani një ditë më parë.

Fill,imisht në dhjetor u njoftua se SHBA-ja do të furnizonte Ukrainën me sistemin e mbrojtjes ajrore Patriot, pasi Volodymyr Zelenskyy udhëtoi për në Uashington.

Sky News shkruan se kjo është arma më e avancuar e mbrojtjes ajrore që SHBA-ja ka për të ofruar, dhe Ukraina e ka kërkuar atë për pjesën më të madhe të luftës me Rusinë.

Ato ka të ngjarë të përmirësojnë ndjeshëm mbrojtjen e qyteteve të Ukrainës, pasi raketat ruse vazhdojnë të synojnë infrastrukturën dhe rajonet e banuara.

LEXO EDHE:

Back to top button