105 njerëz u vranë gjatë natës, thotë ministria e shëndetësisë në Gaza

105 njerëz u vranë gjatë natës, thotë ministria e shëndetësisë në Gaza

Ministria e shëndetësisë e drejtuar nga Hamasi në Gaza tha se 105 njerëz u vranë gjatë natës, ndërsa zyra e shtypit e Hamasit raportoi bombardimet ajrore dhe artilerie izraelite rreth Khan Younis – qyteti kryesor jugor i Gazës dhe fokusi i luftimeve të fundit.

AFP raporton se fletëpalosjet që u bënin thirrje civilëve të largoheshin ishin hedhur sërish nga avionët izraelitë mbi kompleksin e spitalit al-Shifa.

Gati katër muaj luftime e kanë lënë Gazën “të pabanueshme”, tha Organizata e Kombeve të Bashkuara, ndërsa një rrethim izraelit ka rezultuar në mungesë të madhe ushqimi, uji, karburanti dhe ilaçesh.

LEXO EDHE:

Back to top button