3 këshilla për një “martesë të lumtur” që nuk duhet t’i dëgjoni kurrë

Martesa kërkon shumë përpjekje dhe investim. Ndonjëherë përpjekjet dhe kompromiset që bëjmë nuk funksionojnë dhe ndonjëherë funksionojnë, por në momentet kur gjithçka nuk është ideale, shpesh marrim këshilla dhe sugjerime të panumërta se si t’i rregullojmë gjërat.

Sidoqoftë, ndërsa ato këshilla zakonisht janë me qëllime të mira, disa janë akoma më mirë të injorohen.

Më poshtë lexoni tri këshilla për një martesë “të lumtur” që nuk duhet t’i dëgjoni kurrë:

 

1. Është në rregull nëse nuk bëni seks

Një javë ose dy apo edhe një muaj pa seks nuk do të thotë domosdoshmërisht se ka probleme në martesën tuaj, por seksi është një pjesë shumë e rëndësishme e marrëdhënies tuaj me partnerin. Nëse mungon për një kohë të gjatë, ndoshta do të thotë diçka dhe problemi ekziston patjetër.

Nëse jeta juaj seksuale nuk është aktive, është koha për një bisedë me burrin tuaj për të gjetur së bashku përgjigjen e pyetjes se çfarë po ndodh dhe si ta kapërceni problemin. Përndryshe, problemi juaj mund të bëhet më serioz dhe pasojat mund të jenë distancim emocional.

2. Bëjeni çdo moment të përbashkët të veçantë

 

Me fjalë të tjera, sa herë që jeni bashkë bëjeni atë të veçantë, organizoni një darkë me qirinj, planifikoni një fundjavë. Pyetja është – a dëshironi të jeni vazhdimisht nën presion për të bërë diçka magjike dhe të paharrueshme? Edhe pse një largim i vogël mund të jetë i mrekullueshëm, edhe përditshmëria juaj nuk ka pse të jetë e keqe.

3. Prindërimi do të zgjidhë të gjitha problemet

Kjo këshillë jepet shpesh nga njerëzit kur lindin probleme në martesë, por kjo është një nga këshillat që nuk duhet ta dëgjoni. Nëse ju dhe bashkëshorti juaj po kaloni një periudhë të keqe, duke luftuar shumë dhe duke u larguar, fëmija mund t’i zgjidhë problemet tuaja për një periudhë të shkurtër, por pas një kohe problemet do të dalin në sipërfaqe.

LEXO EDHE:

Back to top button