Është i mbushur me vitamina C, A dhe E: Ky ushqim bën mrekulli për trupin tonë

Pak njerëz e dinë se lakra jeshile është një nga ushqimet më të shëndetshme në botë. Është në dispozicion gjatë gjithë vitit, por gjatë dimrit është më i ëmbël dhe sigurisht që konsumohet më shumë.

Se sa e fuqishme është, dëshmon fakti se dikur konsiderohej si një bimë e shenjtë, sipas së cilës grekët dhe egjiptianët e lashtë e trajtonin me respekt. Kush duhet ta hajë në veçanti dhe si na mbron, ka zbuluar gastroenterologu Dr Voislav Perišić.

 

“Duhet konsumuar tri herë në javë, por duhet përgatitur në mënyrë të tillë që t’i largohet hidhërimi. Për ta bërë këtë, së pari duhet të pastroni kërcellin. Më pas zhytet, pritet në copa dhe më pas zihet. Është plot me folate, vitaminë C, si dhe vitamina A dhe E”, tha Dr Perišić.

“Është gjithashtu e shkëlqyer për sistemin tretës, më mirë se lakra”. Lakra e pjekur mirë nuk duhet të jetë e hidhur”, përfundoi doktori.

Konsumimi i lakër jeshile mund të zvogëlojë rrezikun e osteoporozës, por ndihmon edhe me disa sëmundje të tjera.

LEXO EDHE:

Back to top button