Loja kompjuterike legjendare 20-vjeçare është sërish hit në mbarë botën

E mbani mend lojën kompjuterike “Deluxe Ski Jump” që ishte shumë e njohur 20 vjet më parë? Tani është sërish një hit.

Simulimi i kërcimit me ski mund të luhet edhe sot sepse autori i lojës ka zhvilluar një aplikacion celular dhe loja ka qenë në krye të aplikacioneve në pajisjet Apple ditët e fundit.

Loja ishte shumë e thjeshtë dhe mund të regjistrohej edhe në një CD. Ai merrte më pak se gjysmë megabajt dhe mund të luhej në çdo kompjuter. Ishte aq popullor sa në forume pati edhe një debat për rekorde dhe këshilla se si të hidhesh sa më larg.

Loja u projektua nga finlandez Jussi Koskela, dhe popullariteti i lojës çoi në krijimin e një pjese të tretë dhe më pas të katërt, por versioni i dytë i lojës mbeti më i popullarizuari.

Disa vite më parë, krijuesit e lojës zhvilluan një version celular të klasikut për telefonat inteligjentë dhe në Slloveni loja ka qenë një nga më të njohurat ditëve të fundit.

Aktualisht është zgjedhja e parë e lojërave falas në Apple Store në pajisjet Apple, dhe është gjithashtu e disponueshme për Android.

LEXO EDHE:

Back to top button