5 pajisjet që duhet të fikni gjithmonë përpara se të shkoni në pushime

5 pajisjet që duhet të fikni gjithmonë përpara se të shkoni në pushime

Një shtëpi me shumë pajisje që e bëjnë jetën tuaj të përditshme më të lehtë nuk do të thotë domosdoshmërisht një shtëpi e sigurt. Gjegjësisht, shumë pajisje mund të çojnë në goditje elektrike kur lihen të ndezura, dhe gjithashtu mund të rrisin faturat tuaja të energjisë elektrike.

Pra, kur shkoni në një udhëtim, fikni pajisjet tuaja për të shijuar pushimet tuaja të sigurta.

Pajisjet e vogla të kuzhinës

Dan Mock, drejtori i Mister Sparky, thotë se është më mirë të fikni blenderat, aparatet e kafesë, tosterët dhe pajisjet e tjera të vogla të kuzhinës përpara se të udhëtoni. Ai tregon se këto pajisje konsumojnë energji elektrike edhe kur nuk funksionojnë. Matthew Shelley i Dualit rekomandon gjithashtu fikjen e pajisjeve të vogla të kuzhinës për të zvogëluar rrezikun e zjarrit ose dëmtimit të pajisjes nëse ndodh një goditje elektrike.

TV dhe konzollat ​​e lojërave

Ajo që mund të jetë befasi për shumë njerëz është se lënia e televizorëve dhe konzollave të lojërave është një rrezik real për shtëpinë tuaj. Mock thotë se këto janë pajisje që shpesh lihen të kyçura kur njerëzit shkojnë me pushime.

“Nëse ka një stuhi të madhe gjatë kohës që jeni larg dhe nuk keni mbrojtje kundër mbingarkesës në të gjithë shtëpinë, pajisjet si televizorët dhe konzolat janë në rrezik të mbingarkesës dhe qarkut të shkurtër”, thotë ai.

Kompjuterë dhe pajisje inteligjente

Shtëpitë më moderne që kanë të ashtuquajturat sisteme inteligjente gjithashtu mund të rrezikohen nëse i lënë pajisjet të ndezura. Sipas Mock, lënia e pajisjeve në prizë është një nga gabimet kryesore në shtëpi që duhet shmangur. Ai tregon se nuk mjafton ta lini kompjuterin në modalitetin e gjumit kur shkoni në një udhëtim që zgjat më shumë se një ditë.

Tifozët dhe pajisje të ngjashme

Mock rekomandon gjithashtu fikjen e të gjithë tifozëve dhe pastruesve të ajrit përpara se të dilni nga shtëpia. Ai tregon se ato nuk duhet të ndizen, sepse në këtë mënyrë rrezikon mosfunksionim ose zjarr në rast të goditjes elektrike. Gjithashtu, këto pajisje konsumojnë shumë energji kur qëndrojnë në modalitetin stand by.

Lavastovilje dhe lavatriçe

Eksperti i pajisjeve shtëpiake dhe të përgjithshme, Ian Palmer-Smith thekson se lavastoviljet dhe lavatriçet përdorin shumë energji elektrike për shkak të ujit që u nevojitet. Ata konsumojnë më shumë energji se të tjerët në modalitetin stand by sepse duhet të jenë gati për të ngrohur ujin sipas nevojës.

LEXO EDHE:

Back to top button