617 aksidente në rajonin e Pollogut gjatë vitit 2019

Gjatë vitit të kaluar (2020), në rajonin e gjerë të Tetovës, janë regjistruar gjithsej 617 aksidente trafiku ose 167 më pak krahasuar me vitin e kaluar 2019. Numri i “aksidenteve” me persona të lënduar rëndë (34) dhe me lëndime trupore (265) është dukshëm më i ulët, ndërsa numri i viktimave në aksidente është i njëjtë (8), kurse më shumë se gjysma e aksidenteve (310) kanë përfunduar vetëm me dëme materiale. Shumica e aksidenteve të vitit të kaluar (439) kanë ndodhë nëpër vendbanime dhe 178 aksidente janë regjistruar në rrugë të hapura. Shkaqet më të zakonshme të aksidenteve dhe veçanërisht ato me pasoja më të rënda janë: shpejtësia e pa përshtatur sipas kushteve të rrugës (175 aksidente), veprime të parregullta (126) dhe nga mosdhënia e përparësisë (18). Në këtë periudhë janë regjistruar 37 aksidente me devijime nga rruga e shoferëve që kanë drejtuar shumë shpejtë dhe 56 aksidente të shkaktuara nga kafshët, kryesisht nga qen endacak edhe atë më së shumti në autostradën Gostivar-Tetovë-Shkup.

LEXO EDHE:

Back to top button