7 lloje njerëzish që duhet të shmangni për një jetë më të mirë dhe të qetë!?

Disa njerëz mund t’ju helmojnë mendjen, zemrën dhe energjinë tuaj, por ne i mbajmë në jetën tonë sepse nuk e dimë ndikimin negativ që kanë, i duam ose mendojmë se u detyrohemi atyre diçka.

Sidoqoftë, nuk duhet të pranoni disa lloje njerëzish në jetën tuaj sepse i vlerësoni ose mendoni se kanë nevojë për ju, sepse përfundimisht, ata mund t’i shterrojnë të gjitha gjërat e mira që keni nëse i lejoni.

Si çdo gjë në jetë, edhe njerëzit luajnë një rol në jetën tonë dhe pasi të përfundojë kjo periudhë, nuk është më e shëndetshme t’i kemi pranë. Për këtë arsye, në këtë artikull do t’ju tregoj shtatë lloje njerëzish që duhet t’i eliminoni për të filluar një jetë më të mirë.

Njerëz që jetojnë në një gjendje të rreme të përjetshme vuajtjeje
Unë kisha një shoqe që jetonte në një gjendje të vazhdueshme vuajtjeje për shkak të gjithçkaje që ndodhte rreth saj. Unë u përpoqa ta ndihmoja shumë herë, duke u përpjekur t’i gjeja një punë më të mirë, duke blerë pilulat që i duheshin dhe duke e ndihmuar të shkonte te një psikolog.

Megjithatë, kuptova se ajo kurrë nuk bëri gjëra për të ndryshuar gjendjen e saj aktuale. Sa më shumë që unë u përpoqa ta ndihmoja, ajo nuk ndërroi punë, nuk kursente për pilula dhe gjithmonë kishte nevojë për ndihmë për t’i blerë ato, dhe gjithmonë kishte nevojë për ndihmë gjithnjë e më shumë. Gjithashtu, më vonë kuptova se ajo bëri të njëjtën gjë me miqtë e tjerë.

Edhe pse jo gjithmonë do t’ju manipulojnë për të besuar se janë gjithmonë në një situatë të keqe për të përfituar nga ju, shumë njerëz nuk dalin kurrë nga një gjendje e përjetshme e vuajtjes së rreme, kështu që ju ndiheni keq për ta.

Shpesh ndihesha në faj që i tregoja për arritjet e mia, sepse ajo kurrë nuk kishte lajme të mira dhe më bëri të ndihesha keq të besoja se ndoshta nuk e meritoja situatën time aktuale.

Por këta lloj njerëzish nuk janë gjithmonë të tillë për shkak të situatës në të cilën jetojnë, por sepse nuk bëjnë asgjë për të ndryshuar. Të kesh ata në jetën tënde është të biesh në lojën e tyre të mjerimit për të fituar disi një avantazh.

Njerëz që zhvlerësojnë ndjenjat dhe mënyrën tuaj të të menduarit.
Njerëzit që zhvlerësojnë ndjenjat tuaja mund t’ju bëjnë të ndiheni të parëndësishëm ose të paarsyeshëm. Gjithashtu, zakonisht përdoret si një mënyrë për t’ju manipuluar. Kisha njerëz të tillë në jetën time dhe ndihesha gjithmonë i vogël, i dobët ose i paaftë për të menaxhuar jetën time, sepse më bënin të ndihesha sikur opinionet e mia nuk ishin aq të mëdha sa problemet e tyre.

Megjithatë, jo të gjithë mund të menaxhojnë dhimbjen dhe problemet në të njëjtën mënyrë, dhe të gjitha ndjenjat janë të vlefshme; nuk ka rëndësi se si i kanë trajtuar të tjerët.

Njerëz jashtëzakonisht të pasigurt
Nuk ka rëndësi se sa perfekte përpiqesh të jesh për një person; nëse je me dikë jashtëzakonisht të pasigurt, nuk do të mjaftohesh kurrë.

Shoqja ime më e mirë dilte me dikë krejtësisht të pasigurt për trupin e saj dhe gjithmonë e përdorte atë si një justifikim për gjithçka negative që ndodhte në marrëdhënie. Shoqja ime u përpoq të ndryshonte gjithçka që ishte e mundur, në mënyrë që të mos ndihej kështu, por kurrë nuk ishte e mjaftueshme.

Kur shoqja ime veproi në mënyrën më të mirë të mundshme, atëherë filloi të sajonte skenarë për të nxjerrë në pah pasiguritë e saj. Erdhi një moment kur shoqja ime filloi të ndihej si një person i keq (edhe pse ishte më i miri), sepse gjithçka që ndodhte në lidhje kishte të bënte me atë që ajo ndihej e trishtuar për shkak të tij.

Normalisht, një person i pasigurt është i tillë për shkak të tyre, jo për shkak të asaj që ju bëni. Pra, sado i mirë të jeni, nuk do të jeni kurrë mjaftueshëm të mirë për ta, dhe do të përfundoni vetëm duke ndryshuar thelbin dhe personalitetin tuaj për dikë që ka probleme të brendshme.

Ju duhet të qëndroni larg atyre njerëzve, sepse nuk ka të bëjë me atë që bëni, por se si ata duan të projektojnë ndjenjat e tyre.

Njerëz të “luajni mentalitetin e viktimës”
Kur një person ka një mentalitet viktimë, të gjithë gabojnë gjithmonë ose i dëmtojnë, ka gjithmonë një person ose rrethanë për të fajësuar dhe ai gjithmonë vuan nga një situatë.

Problemi me të pasurit e atyre llojeve të njerëzve në jetën tonë është se ata kurrë nuk do të marrin përgjegjësinë për veprimet e tyre, kështu që ju gjithmonë do të gaboni për atë që po bëni.

Ky është një nga llojet më të lodhshëm të njerëzve, sepse ju përpiqeni të bëni sa më pak që të jetë e mundur, në mënyrë që ai të mos ofendohet ose të fajësojë për diçka dhe të gjejë një mënyrë për të thënë se po e lini.

Kisha një shoqe që, nëse do të bashkohesha me njerëz të tjerë, do të thoshte se nuk doja më të isha shoqja e saj; nëse nuk e shihja shpesh, ajo do të thoshte se nuk e dua më dhe nëse do të bëja diçka pa thënë se nuk i interesonte më. Në fund, kuptova se ajo nuk bëri të njëjtën gjë për mua dhe sjellja e saj ishte për të mbushur egon e saj.

Dhënësit kronikë të opinioneve negative
Këshillat e pakërkuara kanë potencialin të krijojnë stres, veçanërisht kur personi ka vetëm gjëra negative për të thënë. Kur kemi dikë në jetën tonë që vazhdimisht hedh poshtë gjithçka që na ndodh dhe përpiqet të shohë negativen në gjithçka, ne po e ekspozojmë veten ndaj një niveli të vazhdueshëm stresi të panevojshëm.

Praktikisht gjatë gjithë jetës sime më është dashur të përballem me njerëz negativë (madje edhe në familjen time), dhe sado që jam përpjekur t’i bëj të ndryshojnë mënyrën e të menduarit, nuk ka qenë e mundur.

Nuk është se ata duan t’ju ndihmojnë të shihni një këndvështrim tjetër të asaj që bëni ose një mënyrë për t’ju ndihmuar të mos bëni një gabim; ata thjesht duan të kenë një mendim ndryshe nga të tjerët dhe ta bëjnë veten të duken si më të mirët.

Problemi me të paturit e këtyre llojeve të njerëzve në jetën tuaj është se ata kurrë nuk do të besojnë në ju ose në potencialin tuaj dhe gjithmonë do të ndjeni se nuk po bëni gjënë e duhur dhe nuk keni mbështetje.

Njerëz me të cilët nuk mund të bisedoni pa u grindur
Kisha një miqësi 10-vjeçare që e doja shumë. Kishim kaluar shumë dhe ishim rritur së bashku dhe dinim pothuajse gjithçka për njëri-tjetrin. Mirëpo, marrëdhënia gradualisht u përkeqësua, dhe megjithëse nuk ka dyshim se e donim shumë njëri-tjetrin, ishte bërë shumë toksike.

Një nga vendimet më të vështira që më është dashur të marr për paqen time këtë vit ka qenë të ndaloj së foluri me të, sepse një pjesë e imja e di që ai nuk ka bërë asgjë të keqe, por nuk është e mundur që ne mund të jemi bashkë pa u grindur. çdo gjë.

Pavarësisht se sa shumë e doni dikë, nëse nuk mund të keni një marrëdhënie të shëndetshme me atë person, është më mirë të distancoheni qoftë edhe për pak kohë.

Manipuluesit që ju bëjnë të ndiheni fajtorë për miqësinë
Shumë njerëz janë në jetën tuaj sepse mendoni se “duhet” t’i keni dhe jo sepse vërtet dëshironi. Zakonisht ndodh me familjen ose marrëdhëniet, por mund të ndodhë edhe me miqtë.

Këta lloj njerëzish më kanë bërë të besoj se u detyrohem atyre miqësinë sepse “jam i vetmi person që mund të besojnë”, sepse “dikur më bënë një nder të madh” ose “për kohën kur kemi qenë bashkë”. Megjithatë, nuk ka asnjë arsye të vlefshme për të qëndruar aty ku nuk dëshironi dhe askush nuk duhet t’ju bëjë të ndiheni kështu, edhe nëse është familja juaj.

Zakonisht, ata lloj njerëzish nuk ju duan në jetën e tyre sepse ju duan, nëse jo për shkak të kontrollit që mund të kenë mbi ju.

Marrëveshje
Ju nuk jeni një qendër rehabilitimi dhe asnjë thes lehtësimi.

Ju nuk do të ndryshoni mënyrën e të menduarit të dikujt duke e pasur në jetën tuaj dhe duke i ndihmuar të mendojnë ndryshe. Këta lloj njerëzish kanë nevojë për ndihmë profesionale dhe e vetmja gjë që do të arrini duke u përpjekur t’i ndryshoni është të lodheni mendërisht dhe të humbni kohën tuaj.

I vetmi person që mund të ndihmoni nëse e vendosni mendjen tuaj është vetvetja. Kuptoni se kë keni në jetën tuaj që ju sjell vetëm trishtim dhe shqetësim dhe vlerësoni vërtet nëse ia vlen t’i mbani pranë jush.

Do të keni një jetë më të mirë pa to sepse nuk ka rëndësi se sa i vlerësoni; Paqja juaj mendore dhe aftësia për të qenë të hapur për ndjenjat tuaja vlejnë më shumë.

LEXO EDHE:

Back to top button