7 truke për t’ju ndihmuar të motivoheni për të filluar ushtrimet

Fillimi mund të jetë shumë i vështirë. Edhe pse ushtrimet janë treguar të kenë efekte të dobishme për shëndetin, shumë njerëz nuk kanë kohë apo motivim të mjaftueshëm për këtë aktivitet.

Për të mbajtur një zakon të shëndetshëm ushtrimesh, duhet të bëni disa gjëra dhe ta bëni ushtrimin pjesë të rutinës suaj. Para së gjithash, ju duhet të zgjidhni llojin e ushtrimit që i përshtatet më së miri personalitetit tuaj dhe të përcaktoni se kur dhe sa shpesh do të ushtroheni.

Këtu janë disa truke të tjera për të gjetur motivimin për të ushtruar.

Si të filloni të ushtroni?

Edhe pse motivimi është i rëndësishëm në fillim, më vonë është shumë më e rëndësishme të krijohet një zakon i stërvitjes dhe të vendosen qëllime specifike afatshkurtra dhe afatgjata. Për më tepër, gjithmonë filloni me stërvitje më të lehta në mënyrë që të mos dorëzoheni menjëherë dhe zgjidhni një aktivitet që është argëtues për ju, jo një aktivitet që mendoni se duhet të punoni për të arritur rezultate.

Si e gjeni motivimin për të ushtruar?

Ka disa mënyra për të motivuar veten për të ushtruar dhe si ta ruani këtë motivim në planin afatgjatë:

 1. Përcaktoni kohën dhe vendin e ushtrimit

Pasi të përcaktoni se sa shpesh do të ushtroheni, në cilat ditë dhe në cilën orë të ditës, ose më saktë në çfarë ore, ky veprim shumë shpejt do të bëhet pjesë e rutinës suaj. Është akoma më mirë të shkruani të gjitha sa më sipër në orarin e telefonit tuaj celular ose në letër. Në mënyrë të ngjashme, zgjidhni sa kohë mund t’i kushtoni ushtrimeve çdo ditë. Për disa do të jetë gjysmë ore, ndërsa për të tjerët një orë, në të dyja rastet mund të arrini rezultate.

Kushtojini vëmendje edhe vendit të stërvitjes, përpiquni të zgjidhni një palestër ose palestër që është rrugës për në shtëpi nga puna ose që është afër shtëpisë tuaj në mënyrë që të mos dorëzoheni në fillim sepse është shumë larg. Nëse nuk keni një hapësirë ​​stërvitore afër, filloni të ushtroheni në shtëpi dhe mund të përcaktoni paraprakisht saktësisht se çfarë do të ushtroheni në cilën ditë.

2. Përfshini disa aktivitete të ndryshme

Përveç ushtrimeve, përpiquni të prezantoni edhe disa aktivitete të tjera, si: ecje më të shpeshta, not, shëtitje, vrapim, të cilat më pas mund t’i alternoni. Gjithashtu, pasi ta keni marrë atë, mund të provoni disa ushtrime më të vështira, të futni gradualisht rekuizita dhe të ndryshoni mënyrën se si stërviteni. Nëse një ushtrim i caktuar nuk ju përshtatet, gjithmonë mund të gjeni diçka ndryshe, të regjistroheni në një palestër tjetër me programe të ndryshme ose të ndryshoni palestrën.

3. Kombinoje të rehatshme me të dobishme

Në mënyrë që stërvitja të vazhdojë dhe të bëhet pjesë e rutinës, duhet të lidhet me diçka pozitive. Për shembull, nëse ushtroni në shtëpi, keni një biçikletë të palëvizshme ose ndonjë pajisje tjetër, mund të ushtroheni dhe të shikoni njëkohësisht shfaqjet tuaja të preferuara ose të dëgjoni muzikë. Në këtë mënyrë do të ushtroheni dhe do të argëtoheni, gjithçka do të jetë shumë më e lehtë për ju dhe koha do të kalojë shumë më shpejt.

4. Vendosni vetes synime

Do të jetë shumë më e lehtë të gjesh motivim për të ushtruar kur të vendosen qëllime realiste dhe afatgjata. Humbja e një numri të caktuar kilogramësh, ndërtimi i muskujve, lehtësimi i stresit, përmirësimi i shëndetit ose futja e zakoneve të shëndetshme. Jini realist në përcaktimin e këtyre objektivave në mënyrë që të mos zhgënjeheni. Për shembull, për të filluar, filloni të ushtroni dy deri në tre herë në javë me stërvitje pak më të lehta dhe më të shkurtra. Sigurohuni që rezultatet e dëshiruara të mos ekzagjerohen. Ju gjithmonë mund t’i shkruani qëllimet tuaja në letër për t’i kujtuar vetes pse po i bëni të gjitha këto përpara çdo ushtrimi.

5. Blini rroba të reja për stërvitje

Ndërsa ju mund të stërviteni me tuta dhe një bluzë të thjeshtë, ndonjëherë një palë dollakë të reja palestrës ose ndoshta ndonjë pajisje e re do t’ju ndihmojë me motivim shtesë. Blini një gjë së pari, në vend të të gjitha menjëherë.

6. Ndiqni përparimin

Ndiqni përparimin që mund t’ju motivojë më tej për fitore të reja. Matni veten dhe shikoni numrat që ndryshojnë. Motivimi më i mirë do të jetë të vini re ndryshimet pozitive në jetën tuaj të përditshme që sjell ushtrimet.

7. Mos e krahasoni veten me të tjerët

Secili ka mënyrën e vet, po ashtu edhe ju. Mos shikoni se si po bëjnë të tjerët, se si të tjerët janë më të dobët ose si duken më mirë, por monitoroni përparimin tuaj dhe shijoni ritmin tuaj.

Përveç këtyre këshillave, mos harroni se është gjithmonë e rëndësishme të pushoni mjaftueshëm ndërmjet ushtrimeve, të kujdeseni për cilësinë e gjumit, por edhe për dietën tuaj dhe të pini gjithmonë lëngje të mjaftueshme.

konkluzioni

Gjetja e motivimit për të ushtruar mund të jetë pak e vështirë në fillim, por me disa truke është e mundur. Shumë më e rëndësishme se vetë motivimi është ta shihni stërvitjen si një zakon të ri që do të bëhet pjesë e rutinës suaj dhe që do të punohet vazhdimisht. Pushimi cilësor, gjumi dhe zakonet e të ngrënit janë gjithashtu jashtëzakonisht të rëndësishme.

LEXO EDHE:

Back to top button