Hulumtimet e reja kanë zbuluar një zakon të të ushqyerit që mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve

Nëse ndiqni një dietë të shëndetshme, atëherë me siguri e dini se ajo duhet të përfshijë shumë perime dhe fruta, duke mbajtur një sy në marrjen e përditshme të sheqerit, yndyrës dhe kripës. Një studim tani ka treguar se cilat zakone të të ngrënit mund të jenë të rëndësishme në reduktimin e rrezikut të sëmundjeve dhe vdekjes.

Është një zëvendësues i kripës me pak natrium.

Analiza e publikuar së fundmi në revistën Heart përfshinte gjithsej 31,949 pjesëmarrës. Hulumtimet se si zëvendësimi i kripës mund të ndikojë në shëndet ka treguar se sa herë që sasia e klorurit të natriumit në një zëvendësues të kripës reduktohet me 10%, ka një ulje të presionit të gjakut sistolik dhe diastolik. Zëvendësuesit e kripës gjithashtu ngadalësuan problemet kardiovaskulare dhe vdekshmërinë. Rezultatet ishin të qëndrueshme për pjesëmarrësit e moshave, vendndodhjeve dhe provave të ndryshme.

LEXO EDHE:

Back to top button