A do të paguanit 25 mijë dollarë për këtë televizor?

A do të paguanit 25 mijë dollarë për këtë televizor?

LG zbuloi së fundmi televizorët OLED evo, duke premtuar ndriçim shtesë dhe veçori të tjera të përmirësuara.

Tema e madhe këtë vit ishte Inteligjenca Artificiale (AI) dhe procesori i fundit Alpha 11 i kompanisë duhet të përmirësojë performancën grafike me 70 për qind, megjithëse do të gjendet vetëm në seritë më të shtrenjta G4.

Ndërkohë, modelet C4 do të marrin çipin e përditësuar Alpha 9 Gen 7. Të dy premtojnë ndriçim të përmirësuar (150 për qind për G4 në krahasim me G3), së bashku me më shumë veçori të AI si përmirësimi i imazhit dhe të ngjashme.

Të dy çipat, kur çiftohen me altoparlantë të përputhshëm LG, do të jenë në gjendje të transmetojnë audio Dolby Atmos pa humbje pa tel, duke i lejuar përdoruesit të marrin zë me cilësi të lartë.

Nivelet e ndriçimit në modelet e reja arrijnë pothuajse 1000 nits – ende jo aq i ndritshëm sa televizorët Mini LED, por shumë më i mirë se modelet e mëparshme OLED. Për më tepër, të dy C4 dhe G4 tani mbështesin një ritëm rifreskimi 144 Hz (me pajtueshmërinë G-Sync dhe AMD Freesync), që synon të jetë i hapur për lojtarët e PC-ve.

Ajo që është më interesante janë çmimet: seria G4 vjen në pesë madhësi, prej të cilave versioni më i shtrenjtë (97 inç) kushton deri në 25 mijë dollarë. Në serinë C4, versioni më i shtrenjtë (83 inç) kushton 5400 dollarë.

LEXO EDHE:

Back to top button