A është kjo e ardhmja e botës dixhitale? Një virus përdor inteligjencën artificiale për të dërguar email mbi të cilët do të klikojnë shumica e përdoruesve

A është kjo e ardhmja e botës dixhitale? Një virus përdor inteligjencën artificiale për të dërguar email mbi të cilët do të klikojnë shumica e përdoruesve

Ekspertët deri në SHBA dhe Zvicër kryen një eksperiment ku krijuan një skedar kompjuterik, një virus, që mund të përdorte fuqinë e “ChatGPT” për t’u përhapur përmes emailit dhe për të “infektuar” kompjuterë të tjerë.

 

Hulumtuesit e kanë quajtur një mënyrë të tillë të përhapjes së kancerit sintetik, dhe ajo që është veçanërisht shqetësuese është se nuk vihej re as nga programet antivirus. Pasi hyn në kompjuterin e synuar, virusi hap Outlook dhe fillon të shkruajë përgjigje përkatëse kontekstuale për emailet.

Ekspertët paralajmërojnë se kjo është vetëm një hyrje e vogël se çfarë mund të bëjë AI gjeneruese dhe se pa ndonjë njohuri të veçantë mund të përdoret për sulme me qëllim të keq.

Në një nga mesazhet që mori virusi, ai dërgoi një kartë ditëlindjeje dhe një skedar të infektuar që e riemërtoi një listë këngësh për festën e ditëlindjes. Shumica e përdoruesve klikuan mbi këtë pa u menduar shumë dhe kontaminuan pajisjen e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button