A keni parë ndonjëherë që robotit ti bie të fikët!?

A keni parë ndonjëherë që robotit ti bie të fikët!?

Një robot punoi për plot 20 orë pa ndërprerë e nga “lodhja” për një moment u rrëzua përtokë, shkroi “Unilad” të hënën. Roboti i quajtur Digit po operonte me disa pako në një hapësirë publike, kur u rrëzua në një moment dhe kolapsoi.

Roboti i punuar nëpërmjet inteligjencës artificiale u ngrit më pas nga stafi, ndërsa s’u bë e ditur nëse pati vazhduar punën. Ky robot ka zënë të përdoret në disa kompani të mëdha ndërkombëtare. Ai është i gjatë disa centimetra dhe ka një lëvizje të shpejtë gjatë kryerjeve së lëvizjeve.

 

LEXO EDHE:

Back to top button