A po e hidhni edhe ju pjesën më të shëndetshme të luleshtrydheve?

A po e hidhni edhe ju pjesën më të shëndetshme të luleshtrydheve?

Sezoni i luleshtrydheve është në lulëzim të plotë dhe një pjesë të tyre e hedhim automatikisht gjatë pastrimit.

Gjegjësisht, kërcelli dhe gjethet e luleshtrydheve janë plot me vitaminë C. Ato forcojnë sistemin nervor dhe ndihmojnë me sëmundje të rënda. Sa herë që hani luleshtrydhe, ruajini të gjitha gjethet e tyre dhe lërini të thahen, në mënyrë që të jenë rezerva juaj për vitaminën C dhe përbërës të tjerë të dobishëm.

Kërcelli dhe gjethet e luleshtrydheve kanë më shumë vitaminë C sesa vetë fruti dhe përmbajnë të njëjtat elementë gjurmë si fruti.

Çfarë trajtojnë ata?

Çajrat e bërë nga kërcellet dhe gjethet e luleshtrydheve, si dhe vetë luleshtrydhet, janë të shkëlqyera për sa vijon:

  • ato forcojnë sistemin nervor
  • veprojnë kundër stresit
  • zvogëloni lodhjen
  • ndihmë me depresionin
  • ndihmojnë me sëmundjet e gjakut
  • përmirësojnë funksionin e veshkave
  • ata punojnë në nefrit dhe sëmundje të tjera.

Pra, duke qenë se është sezoni i luleshtrydheve, herën tjetër që do t’i blini, shpresojmë që të mos vazhdoni t’i hidhni kërcellet dhe gjethet, por t’i përdorni me mençuri.

LEXO EDHE:

Back to top button