Polenta me salcë kërpudhash – një sugjerim i mrekullueshëm për drekë
Polenta me salcë kërpudhash - një sugjerim i mrekullueshëm për drekë

Përgatiteni sipas recetës së një shefi të famshëm italian. Nuk e keni provuar më mirë polentën se kjo me kërpudha.
- 1 l ujë
- 250 g polentë
- copë gjalpë
- parmixhano
Për salcën:
- pak vaj ulliri
- 2 feta të trasha proshutë
- 1 karotë
- ½ qepë
- 1 shkop selino
- 300-400 g kërpudha
- 200 ml salcë domate
- 200 ml lëng mishi
- 1 spec djegës
- bishtat e majdanozit
- kripë
Skuqini proshutën e grirë dhe karrotën në vaj pak të nxehur. Shtoni qepën e grirë hollë dhe selinon. Kur perimet të jenë zbutur, shtoni kërpudhat që i keni prerë në katërsh. Pas dy minutash, hidhni salcën e domates dhe kripën. Përziejini dhe derdhni lëngun e mishit dhe shtoni spec djegës të plotë. Më pas shtoni kërcellin e majdanozit të grirë. Gatuani edhe 30-35 minuta të tjera. Në një tenxhere vendosim ujin të vlojë dhe më pas shkrijmë gjalpin. Shtoni gradualisht polentën dhe gatuajeni derisa të trashet, duke e përzier vazhdimisht. Hedhim polentën në një pjatë, e spërkasim me parmixhan të grirë dhe sipër e hedhim salcën e kërpudhave dhe e spërkasim sërish me parmixhan.