Altmaier: BE ka nevojë për rregulla të forta dhe efikase të konkurencës


Bashkimi Europian ka nevojë për rregulla të forta të konkurencës përballë konkurencës në rritje nga Kina, tha sot ministri gjerman i Ekonomisë, Peter Altmaier.

“Na duhet një kornizë e ndershme konkurence, me kompani që mbështeten nga vendet e treta dhe për këtë arsye nuk u nënshtrohen rregullave të ndihmës shtetërore të BE-së”, tha Altmaier.

Komisioni Europian paraqiti një dokument politik në qershor, që përcakton kufizimet për kompanitë kineze të subvencionuara nga shteti dhe vendet e tjera, kur bëjnë biznes në BE.

LEXO EDHE:

Back to top button