“Analitika”: Vigjilencë në bashkëpunimin ekonomik në Ballkanin e Hapur

“Analitika”: Vigjilencë në bashkëpunimin ekonomik në Ballkanin e Hapur

Të dhënat nga hulumtimi i organizatës joqeveritare “Analitika” sugjerojnë vigjilencë në intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik mes vendeve të Ballkanit të Hapur. Analizën e bën Tamara Mioviq Spasova nga organizata “Analitika” në emisionin “Magazina Ekonomike” në Alsat. “Kryesisht Maqedonia dhe Shqipëria kanë pjesëmarrje të lartë të bujqësisë në ekonomitë e tyre dhe në prodhimin e brendshëm bruto. Me Serbinë kemi diçka krejtësisht të ndryshme. Maqedonia dhe Shqipëria janë importues neto të ushqimit, ndërsa Serbia është furnizuesi kryesor i produkteve bujqësore. Ky është momenti ku duhet pasur kujdes gjatë intensifikimit të këtij bashkëpunimi ekonomik, që një nga këto vende të mos shtyhet apo të dominojë”, thotë Mioviq Spasova.

LEXO EDHE:

Back to top button