Android 14 – Çdo gjë që duhet të dini rreth inovacionit të ri

Android 14 - Çdo gjë që duhet të dini rreth inovacionit të ri

‘Google’ ka prezantuar së fundmi një version të ri të sistemit operativ Android 14. Siç thuhet nga kompania, çdo vit ata përpiqen të mundësojnë përmirësimin e sistemit operativ për pajisjet Android që do të përmirësojë ndjeshëm përvojën e përdoruesit.

Kështu, përdoruesit do të kenë edhe më shumë opsione në mënyrë që të përmirësojnë më tej përvojën e përdorimit të pajisjes.

“Material You” është në një nivel edhe më të lartë. Me përmirësimin e Android 14, përdoruesit do të kenë qasje të shpejtë në aplikacionet dhe veçoritë e tyre të preferuara. Ekzistojnë gjithashtu personalizime të ndryshme për kyçjen dhe ekranin bazë dhe me sfondet e reja të AI, përdoruesit kanë mundësinë të vendosin një sfond që u përshtatet.

Përveç personalizimit, Androidi i ri ofron cilësi të shkëlqyera fotografish dhe videosh. Ultra HDR siguron që fotot të shfaqin ngjyra më të gjalla, sfonde më të ndritshme dhe hije më të thella. Health Connect është një platformë e re që u ofron përdoruesve gjurmimin e aktivitetit dhe të dhënat shëndetësore.

Android po prezanton gjithashtu rregulla të reja për ndarjen e të dhënave që ju japin më shumë njohuri se si aplikacionet përdorin të dhënat tuaja. Nga ana e qasjes, ka një sërë veçorish të reja për personat me aftësi të kufizuara. Përditësimi i qëndrueshëm i Android 14 është tashmë i disponueshëm për pajisjet Pixel dhe prodhuesit e tjerë Android pritet të fillojnë së shpejti të përmirësojnë telefonat e tyre në versionin e qëndrueshëm Android 14.

LEXO EDHE:

Back to top button