Anija e bllokuar dje në kanalin e Suezit është sërish në det

Anija e bllokuar dje në kanalin e Suezit është sërish në det

Një anije me kontejnerë që u prish në Kanalin e Suezit të Egjiptit të dielën, duke devijuar trafikun, ka rifilluar udhëtimin e saj, tha Autoriteti i Kanalit të Suezit.

Menaxhmenti tha më parë se MSC ISTANBUL, duke lundruar nën flamurin e Liberisë, u bllokua ndërsa kalonte kanalin në rrugën nga Malajzia në Portugali.

Katër rimorkiatorë po punonin për të nisur anijen ndërsa trafiku në rrugën kryesore ujore ishte ndërprerë, thuhet në njoftimin për shtyp.

“Të gjitha anijet që vinin nga veriu kaluan normalisht dhe lundrimi nga jugu ishte normal pasi anijet u devijuan nga kanali perëndimor në atë lindor”, thuhet në deklaratë.

Të dhënat e Eikon treguan se incidenti ndodhi rreth orës 16:00 të së dielës.

Në vitin 2021, një anije gjigante me kontejnerë, Ever Given, u mbërthye përgjatë seksionit jugor të kanalit me një drejtim, duke bllokuar rrugën për gjashtë ditë përpara se të lundronte përfundimisht.

LEXO EDHE:

Back to top button