Apple dhe Google në bisedime për të përfshirë Gemini AI në iPhone

Apple dhe Google në bisedime për të përfshirë Gemini AI në iPhone

– Gjiganti i teknologjisë me bazë në Cupertino, Apple është në bisedime me Google për të përfshirë inteligjencën artificiale Gemini AI në iPhone, sipas një raporti të Bloomberg.

Sipas raportit, prodhuesi i iPhone kohët e fundit ka qenë gjithashtu në bisedime me OpenAI, krijuesin e ChatGPT jashtëzakonisht të popullarizuar, rreth licencimit të mundshëm të modelit të tyre AI.

Nëse arrihet një marrëveshje për Gemini, partneriteti i gjatë i dy kompanive do të thellohet, megjithëse ato do të vazhdojnë të jenë konkurrentë në hapësirën e smartfonëve me sistemet e tyre operative Android dhe OS.

Pavarësisht se janë konkurrentë të drejtpërdrejtë, Google dhe Apple kanë pasur një marrëdhënie të ngushtë pasi i pari i paguan të dytit miliarda dollarë çdo vit për ta mbajtur Google si parazgjedhjen në shfletuesin e internetit Safari të iPhone.

Apple deri më tani ka qenë i paqartë në lidhje me punën e tij në motorët e kërkimit AI, por qartësisht ka mbetur prapa në garën e AI, pavarësisht se e ka popullarizuar atë masivisht me lëshimin e iPhone 4S, i cili përfshinte asistentin virtual të bazuar në AI Siri. në fund të vitit 2011. .

Një raport nga uebsajti i lajmeve 9To5Mac pretendon se kodi i Siri është “tani një rrëmujë” që nuk mund të rregullohet për shkak të faktit se Apple mbajti kodin e tij origjinal dhe bëri shtesa në kod vetëm pasi bleu aplikacionin me të njëjtin emër – në vend të ” në fakt po punon për një version të ri të tij.”

“Rezultati është se kodi i Siri-t është tani një rrëmujë, dhe ajo që shumë burime thonë është se askush në Apple nuk dëshiron të jetë ai që do ta ndryshojë atë”, tha Filippo Esposito i 9To5Mac në një raport.

LEXO EDHE:

Back to top button