Apple ka marrë një vendim befasues në lidhje me mesazhet

Apple ka marrë një vendim befasues në lidhje me mesazhet

Bëhet fjalë për miratimin e standardit të korrespondencës RCS dhe kjo veçori do të lançohet me një përditësim vitin e ardhshëm.

Siç thanë ata nga Cupertino, standardi RCS sjell një gamë të gjerë karakteristikash të stilit iMessage kur korrespondojnë midis përdoruesve të iPhone dhe Android.

Google dhe Samsung e kanë shtyrë Apple që ta bëjë këtë për disa kohë, ndërsa Tim Cook ka refuzuar ta bëjë këtë. Në një deklaratë për 9to5Mac, një zëdhënës i Apple tha se kompania beson se RCS do të ofrojë ndërveprim më të mirë për mesazhet ndër-platformë.

RCS sjell shumë veçori në iMessage, duke përfshirë faturat e leximit, treguesit e shkrimit, fotografitë dhe videot me cilësi të lartë dhe më shumë.

Duke zbatuar RCS, Apple do t’i lejojë përdoruesit të ndajnë vendndodhjen e tyre me të tjerët brenda mesazheve dhe ndryshe nga SMS-të e rregullta, RCS mund të funksionojë me të dhëna celulare ose Wi-Fi.

iMessage mbetet platforma e mesazheve që përdoret për të gjithë komunikimin midis pronarëve të iPhone dhe RCS thjesht do të zëvendësojë SMS dhe MMS, të cilat do të jenë një “backup”, thonë nga Apple.

LEXO EDHE:

Back to top button