Apple ndërpret shërbimin “blej tani, paguaj më vonë”, pak pas lançimit në SHBA

Apple ndërpret shërbimin “blej tani, paguaj më vonë”, pak pas lançimit në SHBA

Apple po ndërpret shërbimin “për blerje, me pagesë të mëvonshme” të njohur si “Apple Pay Later”, pak pas lansimit fillestar në SHBA.

Apple Pay Later u lançua me bujë në mars 2023 si një mënyrë për klientët e iPhone për të ndarë blerjet deri në 1000 dollarë në katër pagesa të barabarta pa tarifa ose interesa, shkruajnë mediat e huaja.

hërbimi ishte përgjigja e Apple ndaj popullaritetit në rritje të blerjeve tani dhe pagesave të shërbimeve të mëvonshme globalisht.

Dhe kjo konsiderohej si një kërcënim i konsiderueshëm për kompanitë si Klarna, Affirm dhe të tjera.

Por Apple Pay Later ishte e disponueshme vetëm aty ku Apple Pay u pranua, ndërsa kompanitë e tjera blejnë tani, paguajnë më vonë ishin integruar thellësisht në miliona faqe interneti tregtare.

LEXO EDHE:

Back to top button