Apple nuk heq dorë: Do të jetë USB-C, por pak më ndryshe

Historia e zbatimit të detyrueshëm të portit të karikimit USB-C është aktive prej disa vitesh, por këtë vit më në fund mori fuqi ligjore në Bashkimin Evropian.

Në fund të vitit të kaluar, Bashkimi Evropian vendosi zyrtarisht ta bëjë të detyrueshëm përdorimin e portit të karikimit USB-C për shumicën e pajisjeve. Apple është sigurisht kompania që do të preket më shumë nga rregulloret e reja, por duket se kompania amerikane nuk do t’i ndjekë verbërisht këto rregullore. Për çfarë bëhet fjalë?

Apple do të duhet të dërgojë serinë iPhone 15 me një port karikimi USB-Type C këtë vit. Megjithatë, Apple nuk do ta bëjë këtë si prodhuesit e tjerë të smartfonëve, duke gjykuar nga thashethemet e fundit.

Sipas një raporti që vjen nga Kina, kompania Cupertino planifikon të përdorë një port të personalizuar USB-Type C. Në fakt, bëhet fjalë për ndërtimin e një opsioni vërtetimi në të nga Apple.

Kjo nuk është e re për Apple dhe sigurisht tingëllon e njohur për shumicën. Apple aktualisht po bën të njëjtën gjë me shtojcën Lighting. Gjegjësisht, ai ka një sistem të integruar për të kontrolluar vërtetësinë e vetë kabllit. Pra, nëse një përdorues ngarkon një iPhone me një kabllo Lightning jo të Apple, ai do të marrë një mesazh në telefon që nuk mbështetet.

Në fakt nuk është bërë nga Apple, as nuk është pjesë e programit të licencimit “Made for iPhone” të Apple, i cili është avantazhi më fitimprurës i kompanisë amerikane.

Është e paqartë nëse zbatimi i këtij sistemi do të kishte implikime për sa i përket funksionalitetit të kabllove jo të Apple, për sa i përket shpejtësisë së karikimit, etj. Por duke pasur parasysh politikën e BE-së për këtë çështje, ne besojmë se autoritetet e BE-së do të ndërhyjnë shumë shpejt.

Së fundi, ju lutemi vini re se këto janë thashetheme dhe ky informacion duhet të merret me një kokërr kripë.

LEXO EDHE:

Back to top button