Asteroidi që pritet të kalojë orbitën e Tokës javën e ardhshme

NASA po ndjek asteroidin 2020 TGI, i cili pritet të prek orbitën e Tokës të shtunën më 7 nëntor dhe vlerësohet të jetë potencialisht më i madh se katedralja e Shën Palit. Asteroidi po ecë me shpejtësi prej 13,02 kilometra në sekondë, që është ekuivalente me 45 mijë kilometra në orë. Është klasifikuar si një asteroid Apollo – një kometë ose asteroid i cili kalon orbitën e Tokës. Për ta vënë këtë në perspektivë, asteroidi do të kalojë 5,6 milionë kilometra larg Tokës, që do të thotë se shkëmbi nuk ka shumë të ngjarë të përplaset me Tokën. Asteroidi 2020 TGI do të jetë i gjerë diku nga 79 deri në 180 metra. Toka nuk ka parë një asteroid të shkallës apokaliptike që nga shkëmbi hapësinor që zhduku dinozaurët 66 milionë vjet më parë. Shumica e asteroideve nuk do të vijnë në kontakt me atmosferën e Tokës, por në raste të rralla ato mund të shkaktojnë probleme për sistemet e motit.

- Advertisements -

LEXO EDHE:

Back to top button