Australia do të heqë mbretëreshën e ndjerë Elizabeth nga kartëmonedha prej 5 dollarësh

Australia do të zëvendësojë kartëmonedhën e saj 5 dollarë Australianë me mbretëreshën Elizabeth II me një dizajn të ri që do të pasqyrojë dhe nderojë historinë e kulturës indigjene të kontinentit, tha sot Banka Kombëtare e vendit.

Vendimi pasoi konsultimet me qeverinë federale, e cila mbështet ndryshimin, thuhet në deklaratë.

Autoritetet australiane kanë thënë pas vdekjes së Elizabeth II se imazhi i mbretit Charles III nuk do të zëvendësojë automatikisht imazhin e mbretëreshës së ndjerë britanike në kartëmonedhën prej 5 dollarësh dhe se mund të zëvendësohet me motive australiane.

Ata shtojnë se në anën tjetër të kartëmonedhës, si më parë, do të jetë një foto e parlamentit.

Kartëmonedha Australiane 5 dollarë është e vetmja kartëmonedhë në vend që mban imazhin e Mbretëreshës.

Monedhat australiane duhet të kenë imazhin e monarkut britanik, dhe monedhat e reja do të kenë imazhin e mbretit Charles III.

LEXO EDHE:

Back to top button