Autobusët e NQP “Shkupi” nesër do të qarkullojnë vetëm deri në orën 09:00, më pas punëtorët do të dalin në protestë

Në ora 10:30 të punësuarit do të dalin në protestë para kazermës së Qytetit të Shkupit, ku do të mbahet seanca e Këshillit për të votuar subvencionet për NQP, dhe varësisht nga epilogu i seancës së Këshillit. do të varet nëse autobusët e Ndërmarrjes së Transportit Publik “Shkupi” do të vazhdojnë të lëvizin

Qytetarët e Shkupit që përdorin transportin publik do të mund të përdorin autobusët e NQP-së nesër vetëm në mëngjes nga ora 04:30 deri në 09:00. Më pas autobusët e NQP-së do të parkohen në bazat e kompanisë në Autokomandë dhe Gjorçe Petrov, ndërsa në ora 10:30 punëtorët do të dalin në protestë para kazermës së Qytetit të Shkupit, ku do të mbahet seanca e Këshillit.

Ky vendim është marrë në mbledhjen e pasdites së sotme të punëtorëve dhe sindikatave në NQP.

“Punonjësit e NQP ‘Shkup’ kanë shpirt e zemër të takojnë qytetarët e Shkupit, të sëmurët, fëmijët, të punësuarit që të arrijnë në vendet e tyre të punës. Megjithatë, në orën 9 të gjithë autobusët dalin nga bazat. Në ora 10:30 punëtorët e NQP-së do të jenë para Kuvendit të Qytetit të Shkupit, ku në ora 11 do të fillojë seanca e jashtëzakonshme e këshillit për subvencionimin e ndërmarrjes publike, tha kryetari i Sindikatës Miço Stojanovski.

Pas takimit, Stojanovski tha se varësisht nga epilogu i seancës së Këshillit, do të varet nëse do të vazhdojnë të qarkullojnë autobusët e NQP-së.

“Nëse rezultati i seancës së nesërme është pozitiv dhe vendimi merret siç kërkojmë ne dhe kur paga e dhjetorit të kalojë në llogaritë e punonjësve, autobusët do të vazhdojnë të qarkullojnë. Shpresoj që kjo të vazhdojë gjatë gjithë vitit 2024 që të mos ndodhin ngjarje të tilla ku ne i keqtrajojmë përdoruesit tanë të shërbimeve, pra qytetarët e Shkupit dhe mendoj se kjo praktikë e praktikuar nga këshilltarët në qytetin e Shkupit do të ndalet një herë. dhe për të gjithë,” tha Stojanovski.

Nesër, në ditën e parë të gjysmëvjetorit të dytë, do të sigurohet transport për nxënësit, sipas Sindikatës së NQP-së, për shkollat ​​rajonale që kanë marrëveshje me Kompaninë, si dhe do të ketë furgona për personat me nevoja të veçanta.

Pauzë në komunikacionin e autobusëve të NQP “Shkupi” para një viti e gjysmë pati kur për herë të parë në histori Shkupi mbeti pa transport publik sepse edhe atëherë, si edhe tani, punëtorët ishin në grevë për shkak të papagimit. pagat. Më pas, pas ndërprerjes njëditore të komunikacionit, Këshilli i Qytetit të Shkupit ka transferuar para në llogarinë e NQP-së, pas së cilës protesta është ndërprerë, ndërsa nga dita e nesërme autobusët kanë vazhduar të qarkullojnë.

LEXO EDHE:

Back to top button