Aviacioni sportiv i Maqedonisë së Veriut shënoi 100 vjetorin e ekzistimit

Aviacioni sportiv i Maqedonisë së Veriut shënoi 100 vjetorin e ekzistimit

Eventi përfshinte shfaqje avionësh, hedhje me parashutë edhe aktivitete të tjera. Dejan Sazdovski – pilot, për emisionin “Ditë e Re” tregoi se ndihet krenar që në këto 100 vite nuk kanë pasur asnjë incident apo humbje jete në aviacioni sportiv. Ai është pilot për aeroplan sportiv dhe shpjegoi se ku është dallimi në mes pilotimit të aeroplanëve sportiv dhe atyre që shërbejnë për transport. Sipas tij të fluturimi i aeroplanëve sportiv është si të vozisësh veturë kurse fluturimi i aeroplanëve për transport ngjason me vozitjen e autobusëve.

Ndërkohë pagat e pilotëve sipas Sazdovskit janë të larta pilotët, rroga mujore lëviz nga 2500-10000 euro varësisht eksperiencës dhe pozitës, të rinjtë nuk janë të interesuar që si profesion të zgjedhin të bëhen pilot, shtoi Sazdovski.

LEXO EDHE:

Back to top button