​BE miraton ndihmën e mëtejshme ushtarake për Ukrainën

​BE miraton ndihmën e mëtejshme ushtarake për Ukrainën

Bashkimi Evropian ka miratuar 543 milionë dollarë shtesë ndihmë ushtarake për Ukrainën.

BE-ja ka ndarë gjithsej 1.63 miliardë dollarë ndihmë për të ndihmuar vendin të mbrohet kundër forcave ruse.

Paketa e re do të financojë furnizimin me pajisje dhe furnizime për forcat e armatosura të Ukrainës, e cila përfshin “pajisje mbrojtëse personale, pajisje të ndihmës së parë dhe karburant, si dhe pajisje ushtarake të dizajnuara për të ofruar forca vdekjeprurëse për qëllime të mbrojtjes”, tha Këshilli Evropian.

“Ndërsa Rusia përgatitet për një ofensivë në Ukrainën lindore, është thelbësore që ne të vazhdojmë dhe forcojmë mbështetjen tonë ushtarake për Ukrainën në mënyrë që të mbrojmë territorin dhe popullsinë e saj dhe të parandalojmë vuajtjet e mëtejshme”, tha Josep Borrell, përfaqësuesi i lartë i BE-së për politikën e jashtme.

LEXO EDHE:

Back to top button