Bezos, Nvidia dhe Intel investojnë miliona në fillimin e robotëve me AI humanoid

Bezos, Nvidia dhe Intel investojnë miliona në fillimin e robotëve me AI humanoid

Figure AI, një kompani fillestare e specializuar në zhvillimin e robotëve humanoidë me inteligjencë artificiale, së fundmi tërhoqi investime nga Nvidia, CEO i Amazon, Jeff Bezos, Intel dhe të tjerë. Me rreth 675 milionë dollarë të mbledhur, kompania vlerëson vlerën e saj në afërsisht 2 miliardë dollarë përpara këtij investimi.

Ndër investitorët kryesorë janë Microsoft, kontributi i të cilit në investim është 95 milionë dollarë, Nvidia dhe një fond i lidhur me kompaninë “Amazon”, secili me një investim individual prej 50 milionë dollarësh. Jeff Bezos gjithashtu theksoi interesin e tij individual dhe u angazhua për një investim prej 100 milionë dollarësh përmes fondit të tij, Explore Investments.

Startapi ka një qëllim ambicioz – të avancojë mundësinë e kombinimit të inteligjencës artificiale dhe robotikës, veçanërisht për punët e depove. Roboti i tyre autonom, i njohur si Figura 01, mundësohet nga inteligjenca artificiale dhe është i aftë të mësojë dhe të kryejë detyra të ndryshme në magazina.

Investitorë të tjerë të rëndësishëm në kompani janë “Intel Corp.” – një degë e të ashtuquajturit “venture capital” me një investim prej 25 milionë, “LG ​​Innotek” me 8.5 milionë dhe grupi investues “Samsung” me një angazhim prej 5 milionë dollarësh. Këta investitorë nxjerrin në pah interesin “e kudondodhur” për zhvillimin e robotëve humanoidë me inteligjencë artificiale.

Trendi i zhvillimit të robotëve humanoidë me inteligjencë artificiale nuk është unik në nivel global, duke pasur parasysh se kompani të tjera, si 1X Technologies dhe Tesla, po punojnë në zhvillimin e robotëve humanoidë. Suksesi financiar i startup-it tani konfirmon më tej kërkesën në rritje për robotë të aftë për të kryer detyra komplekse, duke u përballur me sfidat e tregut modern të punës.

Në këtë mënyrë, “C-3PO” dhe homologët e tij “R2D2” marrin konkurrencë, por këtë herë reale.

LEXO EDHE:

Back to top button