Bomba me vitamina të vjeshtës: Krem supë me brokoli
Një recetë e thjeshtë për supë me krem brokoli, plot vitamina dhe ideale për të gjithë familjen
Brokoli ka 2.5 herë më shumë vitaminë C sesa agrumet. Është mirë të konsumohet i freskët ose i zier në avull. Nëse e zieni, sigurohuni që koha e trajtimit termik të jetë sa më e shkurtër.
Sa më shumë të gatuani brokoli, aq më pak përbërës të vlefshëm mbeten në të.
Përbërësit e nevojshëm:
- një tufë brokoli të freskët
- 1 qepë e kuqe
- 1 karotë
- 1 patate
- pak krem gatimi
- kripë, piper
Mënyra e përgatitjes:
Lani dhe pastroni karotat, qepën dhe patatet, më pas i prisni. I vendosim në një tenxhere të ziejnë. Para përfundimit të zierjes, shtoni lule brokoli sepse kërkon kohën më të shkurtër të gatimit.
Kur të jenë zbutur i rrahim të gjithë përbërësit me mikser ose i vendosim në blender. Pasi të keni marrë lëngun e lëngshëm, shtoni kremin dhe lëreni të ziejë edhe për disa minuta.
Shërbejeni derisa zierja është e nxehtë.