Bomba me vitamina të vjeshtës: Krem supë me brokoli

Një recetë e thjeshtë për supë me krem ​​brokoli, plot vitamina dhe ideale për të gjithë familjen

Brokoli ka 2.5 herë më shumë vitaminë C sesa agrumet. Është mirë të konsumohet i freskët ose i zier në avull. Nëse e zieni, sigurohuni që koha e trajtimit termik të jetë sa më e shkurtër.

Sa më shumë të gatuani brokoli, aq më pak përbërës të vlefshëm mbeten në të.

Përbërësit e nevojshëm:

  • një tufë brokoli të freskët
  • 1 qepë e kuqe
  • 1 karotë
  • 1 patate
  • pak krem ​​gatimi
  • kripë, piper

Mënyra e përgatitjes:

Lani dhe pastroni karotat, qepën dhe patatet, më pas i prisni. I vendosim në një tenxhere të ziejnë. Para përfundimit të zierjes, shtoni lule brokoli sepse kërkon kohën më të shkurtër të gatimit.

Kur të jenë zbutur i rrahim të gjithë përbërësit me mikser ose i vendosim në blender. Pasi të keni marrë lëngun e lëngshëm, shtoni kremin dhe lëreni të ziejë edhe për disa minuta.

Shërbejeni derisa zierja është e nxehtë.

LEXO EDHE:

Back to top button