Britania është një hap më afër largimit të telefonave nga shkollat

Britania është një hap më afër largimit të telefonave nga shkollat

Zotërimi i një telefoni celular është bërë standard për njerëzit e shumicës së moshave, dhe ndërkohë që ka një argument për lehtësi, ekspertët dhe rregullatorët kanë shprehur gjithashtu shqetësime për mirëqenien e fëmijëve dhe paaftësitë në të mësuar. Për këtë qëllim, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar është bërë e fundit që ka publikuar udhëzime që ndalojnë përdorimin e telefonit gjatë orëve të shkollës.

Disa shkolla tashmë kanë një politikë pa telefon.

Disa shkolla në Mbretërinë e Bashkuar kanë tashmë një politikë pa thirrje, por këto udhëzime mund të sjellin miratim dhe uniformitet të gjerë. Ndërsa qeveria e Mbretërisë së Bashkuar inkurajon shkollat ​​​​të krijojnë politikat e tyre, ajo përshkruan disa opsione të përgjithshme. E para dhe më ekstreme është ndalimi i plotë i celularëve në ambientet e shkollës. Megjithatë, udhëzuesi pranon se kjo mund të krijojë komplikime ose rreziqe për fëmijët kur udhëtojnë për dhe nga shkolla. Opsioni tjetër e zgjidh atë problem duke konfiskuar ende telefonat. Ai sugjeron që nxënësit të dorëzojnë telefonat e tyre kur të mbërrijnë në shkollë.

Më pas është rruga e dollapëve, ku telefonat mbahen rreptësisht në dollapët e studentëve ose çfarëdo ruajtjeje personale që ata marrin në shkollë. Ndërsa kjo i lejon studentët të mbajnë pajisjen e tyre në posedim të tyre, ajo ende nuk do të jetë e përdorshme në asnjë moment gjatë ditës, edhe kur ata i qasen dollapit gjatë pushimeve. Opsioni i fundit është në përputhje me atë që bëjnë shumë shkolla, që nxënësit të mbajnë telefonat e tyre në çantat e tyre, por ata duhet të jenë të fikur dhe të mos aksesohen kurrë.

Prindërit inkurajohen të kontaktojnë shkollën drejtpërdrejt dhe jo me telefon privat nëse kanë nevojë të kontaktojnë me fëmijën e tyre. Udhëzimet inkurajojnë gjithashtu prindërit të diskutojnë rregullat në shtëpi dhe, edhe një herë, rreziqet e telefonave dhe internetit.

LEXO EDHE:

Back to top button