Gartner parashikon që kërkimi klasik do të bjerë me një të katërtën deri në vitin 2026

Gartner parashikon që kërkimi klasik do të bjerë me një të katërtën deri në vitin 2026

Gartner ka publikuar një parashikim se deri në vitin 2026, vëllimi i pyetjeve të motorëve të kërkimit do të ulet me 25 për qind. Ky reduktim do të jetë pasojë e drejtpërdrejtë e rritjes së përdorimit të chatbot-eve të AI dhe agjentëve të tjerë virtualë.

Rezultatet organike dhe ato me pagesë janë kanalet kryesore të përdorura nga marketingu sot për të ofruar informacion tek grupet e synuara të përdoruesve. Zgjidhjet gjeneruese të AI po bëhen një zëvendësim më i zakonshëm për të bërë pyetje klasike, kështu që kjo do t’i detyrojë kompanitë të mendojnë për to si kanale të reja marketingu në vitet e ardhshme.

Motorët e kërkimit do të duhet të përshtaten me situatën e re. Meqenëse GenAI ul koston e prodhimit të përmbajtjes, është e nevojshme të përqendroheni në aktivitete të tilla si strategjia e fjalëve kyçe. Në të ardhmen, algoritmet e motorëve të kërkimit do të vlerësojnë më tej cilësinë e përmbajtjes për të kompensuar sasinë e përmbajtjes së gjeneruar nga AI. Dobia dhe cilësia e përmbajtjes kanë ende “peshën më të madhe” në rezultatet e kërkimit organik . Do të jetë gjithashtu e nevojshme të vihet më shumë theksi në mjetet e vërtetimit të përmbajtjes me vlerë të lartë. Rregulloret qeveritare në mbarë botën tashmë po i mbajnë kompanitë përgjegjëse pasi ato fillojnë të kërkojnë identifikimin e aseteve për përmbajtjen e marketingut të krijuar nga AI. Kjo ka të ngjarë të luajë një rol të rëndësishëm në mënyrën se si motorët e kërkimit shfaqin një përmbajtje të tillë dixhitale.

Kompanitë do të duhet të fokusohen në prodhimin e përmbajtjes unike që është e dobishme për klientët dhe perspektivat. Përmbajtja duhet të vazhdojë të demonstrojë elemente të vlerësimit të cilësisë së kërkimit si ekspertiza, përvoja, autoriteti dhe besueshmëria.

LEXO EDHE:

Back to top button