TikTok nën hetim në Bashkimin Evropian

TikTok nën hetim në Bashkimin Evropian

TikTok është në shënjestër të BE-së për shkelje të mundshme të Aktit të Shërbimeve Dixhitale në lidhje me sigurinë e të miturve dhe çështje të tjera. Procedurat formale do të përqendrohen në algoritmet e varësisë, efektin e vrimës së lepurit, problemet me verifikimin e moshës dhe cilësimet e paracaktuara të privatësisë.

Janë eksploruar aspektet negative të algoritmeve në aplikacion

Hetimi fokusohet në privatësinë dhe sigurinë e të miturve. Paneli do të shikojë aspektet e mundshme negative të dizajnit dhe algoritmeve të TikTok, duke përfshirë sjelljen e varur dhe efektin e vrimës së lepurit që mund të çojë në përmbajtje të dëmshme. Qëllimi i vlerësimit është të kundërshtojë rreziqet e mundshme për ushtrimin e të drejtës themelore për mirëqenien fizike dhe mendore të atij personi dhe respektimin e të drejtave të fëmijës.

Si pjesë e kësaj, ai po shqyrton gjithashtu mjetet e verifikimit të moshës së TikTok që synojnë të parandalojnë të miturit nga aksesi në përmbajtje të papërshtatshme. Në të njëjtën kohë, ajo do të detyrojë faqen e mediave sociale të ofrojë një nivel më të lartë privatësie, sigurie dhe sigurie për të miturit sesa cilësimet e paracaktuara të privatësisë. Pas hapjes së procedurës, Komisioni do të vazhdojë me mbledhjen e provave. Procedura e lejon atë të ndërmarrë hapa të mëtejshëm të zbatimit, duke përfshirë masat e përkohshme dhe vendimet e mospërputhjes.

BE-ja tashmë po heton TikTok, së bashku me Met, për të përcaktuar se çfarë kanë bërë për të zbutur përmbajtjen e paligjshme dhe dezinformimin në lidhje me dhunën e vazhdueshme në Lindjen e Mesme. Në vitin 2022, Meta u gjobit me 414 milionë dollarë për kërkimin e reklamave të personalizuara. Një nivel me pagesë thuhet se është prezantuar si një mënyrë për t’i lejuar përdoruesit të heqin dorë nga reklamat e personalizuara.

LEXO EDHE:

Back to top button