CDC: Maskat, ​​të nevojshme për grupet e vaksinuara, por të prekshme

Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) pritet së shpejti të rekomandojë që disa njerëz të vaksinuar kundër Covid-19 të rifillojnë të mbajnë maska ​​për shkak të përhapjes alarmante të variantit Delta.

- Advertisements -

Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki theksoi se ”ndryshimi në udhëzuesin e maskave është për shkak të evolucionit të të dhënave për variantin shumë ngjitës”.

Ajo vuri në dukje se ”tre vaksinat e licencuara aktualisht Covid-19 ofrojnë mbrojtje të gjerë kundër virusit, por mbajtja e një maskë mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së tij dhe të shpëtojë jetë”.

“Realiteti është se kemi të bëjmë me një lloj shumë të ndryshëm të virusit sesa ishim në pranverën e hershme”, theksoi Psaki.

Udhëzimet e reja ka të ngjarë të zbatohen për individët e vaksinuar që jetojnë në zona të vendit ku transmetimi Covid-19 mbetet i lartë.

Agjencia gjithashtu duhet të rekomandojë që të gjithë nxënësit e kopshteve deri në klasën e 12-të të mbajnë një maskë fytyre në klasë, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit.

Varianti Delta ka shkaktuar një rritje të rasteve Covid-19 në javët e fundit midis të pavaksinuarve.

LEXO EDHE:

Back to top button