Çfarë është Rabbit R1 AI Assistant dhe pse të gjithë po çmenden për të?

Çfarë është Rabbit R1 AI Assistant dhe pse të gjithë po çmenden për të?

Në CES 2024 të mbajtur së fundmi, bota e teknologjisë u prezantua me një lojtar të ri që premton të riformojë mënyrën se si ne përdorim pajisjet inteligjente. Rabbit R1, një asistent kompakt me inteligjencë artificiale, tërhoqi shpejt vëmendjen me qasjen e tij inovative dhe dizajnin që të kujton pajisjet retro.

Shpikësi dhe CEO i Rabbit, Jesse Liu, e projektoi këtë pajisje të nxitur nga ideja për të rikthyer thjeshtësinë në përdorimin e telefonit, i cili doli të ishte një hit i plotë.

Çfarë e bën të veçantë Rabbit R1?

Rabbit R1 nuk është thjesht një tjetër smartphone, as thjesht një asistent i AI si Amazon Alexa. Kjo pajisje ka një dizajn unik që i ngjan një telekomandë, me një ngjyrë portokalli të gjallë që i jep një ndjesi retro. Edhe pse më i vogël se iPhone 15, Rabbit R1 është i pajisur me një ekran me prekje 2.88 inç, kamerë, timon kontrolli, altoparlantë dhe mikrofona. Pajisja funksionon në Rabbit OS dhe mundësohet nga një procesor MediaTek 2.3 GHz, me 4 GB memorie dhe 128 GB hapësirë ​​ruajtëse.

Ajo që e veçon Rabbit R1 është aftësia e tij për t’u lidhur me aplikacionet në telefonin tuaj, në vend që të zotërojë të tijat. Ai bazohet në të ashtuquajturin modeli i AI-së së modelit të madh të veprimit (LAM) që mund të lëvizë në ndërfaqet e aplikacioneve për të kryer detyra të ndryshme. Ai u përgjigjet komandave zanore dhe është i aftë për aktivitete të tilla si rezervimi i udhëtimeve, menaxhimi i detyrave të shtëpisë dhe përgjigjja e pyetjeve.

Një veçori e veçantë e Rabbit R1 është LAM-i i tij adaptiv, i cili lejon pajisjen të mësojë dhe të ndërveprojë me aplikacione të reja. Ky funksionalitet lejon zgjerimin e aftësive të pajisjes përtej aplikacioneve të para-instaluara, duke iu përshtatur ndërfaqeve dhe funksionaliteteve të ndryshme të përdoruesit. Një nga veçoritë më interesante është mënyra e trajnimit, ku përdoruesit mund të “stërvitin” R1 për të ndërvepruar me komanda të caktuara, duke përmirësuar përdorshmërinë dhe shkathtësinë e tij.

Pse është Rabbit R1 kaq popullor?

Popullariteti i Rabbit R1 vjen jo vetëm nga funksionaliteti i tij unik, por edhe nga nostalgjia për kohë më të thjeshta. Në një epokë të fokusuar në Internetin e Gjërave (IoT) dhe integrimin me sisteme operative si iOS ose Android, Rabbit R1 shquhet për thjeshtësinë dhe përballueshmërinë e tij. Qasja e Liu për të ofruar një përvojë dixhitale më të fokusuar dhe më pak invazive ka hasur në miratimin dhe entuziazmin nga tregu.

Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha këto risi, Rabbit R1 aktualisht është e pamundur të arrihet. 10,000 njësitë e para janë shitur, ashtu si dhe grupi i dytë që ishte planifikuar për në mars. Kjo tregon se ka një interes të konsiderueshëm për këtë lloj pajisjeje.

Ndërsa entuziastët e teknologjisë në platforma si X tashmë po eksperimentojnë me karakteristika të ngjashme të AI në telefonat inteligjentë, Rabbit R1 zë një vend të veçantë në treg. Kombinimi i tij i dizajnit retro, veçorive inovative dhe opsioneve të personalizimit e bëjnë atë tërheqës si për entuziastët e teknologjisë ashtu edhe për ata që kërkojnë një përvojë më të thjeshtë dixhitale.

LEXO EDHE:

Back to top button