Çfarë ndodh me trurin kur biem në dashuri?

Në jetë kemi tre dashuri të mëdha dhe secila prej tyre ka një rol të veçantë, thonë psikologët. Por ajo që ndodh në trurin tonë kur biem në dashuri, si një proces kimik, është gjithmonë e njëjta.

Sipas hulumtimeve të reja, të biesh në dashuri nuk është aq e thjeshtë sa mendohej më parë, por procesi përfshin deri në 12 zona në tru që punojnë së bashku për të realizuar atë “ndjenjë magjike”. Të qenit i dashuruar funksionon në tru pothuajse njësoj si përdorimi i kokainës.

LEXO EDHE:

Back to top button