Çfarë të përgatisim për drekë: Mish i bardhë i skuqur pikant

Për drekë, përgatisni këtë mish të bardhë të skuqur dhe shërbejeni me pure. Skuqen vetëm 6 minuta me dy herë më shumë vaj dhe është tepër krokante.

Një shumëllojshmëri e gjerë e pjatave mund të bëhet nga mishi i bardhë, dhe më e popullarizuara është sigurisht e skuqur. Të gjithë kanë recetën e tyre të skuqjes, por provojeni këtë, do t’ju pëlqejë. Sekreti qëndron tek erëzat, përgatitet më lehtë, përdoren më pak pjata dhe më pak vaj. Është e rëndësishme që mishi të jetë i hollë që të qërohet, sepse kështu do ta skuqni për një kohë më të shkurtër.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 400 gr fileto pule
  • ⅓ lugë çaji xhenxhefil të thatë
  • ½ lugë çaji paprika e tymosur
  • ½ lugë çaji pluhur hudhër
  • ½ lugë fara susami
  • ½ lugë çaji erëza italiane
  • 1 vezë
  • 1 lugë çaji kripë
  • pak piper
  • 1 lugë gjelle miell
  • therrime buke

Përgatitja:

Pritini mishin në biftekë, mbulojeni me petë dhe grijeni me një çekiç mishi. Vezës shtoni xhenxhefil, paprikën e tymosur, hudhrën pluhur, susam, erëza italiane, kripë dhe piper, si dhe miell dhe përzieni mirë. Mishi lyhet me masën e përftuar, më pas në thërrime buke, më pas skuqet në pak vaj për 3 minuta nga secila anë.

LEXO EDHE:

Back to top button