Çfarë të përgatisim për drekë: Mish i bardhë i skuqur pikant

Për drekë, përgatisni këtë mish të bardhë të skuqur dhe shërbejeni me pure. Skuqen vetëm 6 minuta me dy herë më shumë vaj dhe është tepër krokante.
Një shumëllojshmëri e gjerë e pjatave mund të bëhet nga mishi i bardhë, dhe më e popullarizuara është sigurisht e skuqur. Të gjithë kanë recetën e tyre të skuqjes, por provojeni këtë, do t’ju pëlqejë. Sekreti qëndron tek erëzat, përgatitet më lehtë, përdoren më pak pjata dhe më pak vaj. Është e rëndësishme që mishi të jetë i hollë që të qërohet, sepse kështu do ta skuqni për një kohë më të shkurtër.
Përbërësit e nevojshëm:
- 400 gr fileto pule
- ⅓ lugë çaji xhenxhefil të thatë
- ½ lugë çaji paprika e tymosur
- ½ lugë çaji pluhur hudhër
- ½ lugë fara susami
- ½ lugë çaji erëza italiane
- 1 vezë
- 1 lugë çaji kripë
- pak piper
- 1 lugë gjelle miell
- therrime buke
Përgatitja:
Pritini mishin në biftekë, mbulojeni me petë dhe grijeni me një çekiç mishi. Vezës shtoni xhenxhefil, paprikën e tymosur, hudhrën pluhur, susam, erëza italiane, kripë dhe piper, si dhe miell dhe përzieni mirë. Mishi lyhet me masën e përftuar, më pas në thërrime buke, më pas skuqet në pak vaj për 3 minuta nga secila anë.