Chatbots që imitojnë zërat e njerëzve të famshëm, një projekt i ri i Google është në horizont që lejon biseda me yje të famshëm

Chatbots që imitojnë zërat e njerëzve të famshëm, një projekt i ri i Google është në horizont që lejon biseda me yje të famshëm

Google është duke punuar në një projekt të ri të inteligjencës artificiale që do t’i lejojë përdoruesit të krijojnë chatbot-et e tyre personale.

Ky projekt, i quajtur Google Gems, është një version i personalizuar i Gemini që synon detyra specifike dhe nevoja të ndryshme të përdoruesve. Ideja është që chatbots mund të imitojnë të famshëm.

Një chatbot i personalizuar mund të krijohet duke futur detaje si pamja fizike dhe personaliteti. Ky funksionalitet do të ketë një karakter thjesht argëtues, ku përdoruesit do të mund të bisedojnë me personazhet e zgjedhjes së tyre.

 

 

 

Raporti gjithashtu thekson se Google mund të bashkëpunojë me influencuesit e mediave sociale për të krijuar chatbot që i imitojnë ato. Ndërsa projekti i AI mund të lëshohet fillimisht si një veçori e pavarur, kompania thuhet se po konsideron integrimin me YouTube në të ardhmen.

Interesi në rritje i gjigantit të teknologjisë për chatbot-et e personalizuara mund të jetë një përpjekje për të konkurruar me chatbot-et e AI që synojnë të famshëm dhe versionin Character.ai të chatbot-eve të personalizueshëm. Meta AI mund të imitojë të famshëm si Snoop Dogg, ndërsa Character.ai ju lejon të krijoni personazhe televizive dhe të imitoni stilin e tyre të reagimit.

 

 

 

Ndërsa Google po përpiqet të ofrojë një shërbim të ngjashëm, përdoruesit deri më tani kanë treguar pak interes për këto lloj chatbots.

Google nuk e ka konfirmuar ende projektin e ri të AI ose datën e lëshimit të tij, por është e sigurt të thuhet se fillimisht do të testohet në Google Labs përpara se produkti eksperimental të jetë gati për publikim.

LEXO EDHE:

Back to top button