ChatGPT jep përgjigje të pasakta për më shumë se gjysmën e pyetjeve

ChatGPT jep përgjigje të pasakta për më shumë se gjysmën e pyetjeve

AI bëri një hap të madh për sa i përket popullaritetit të gjerë me shfaqjen e ChatGPT nëntorin e kaluar, por sapo ajo flluskë u fry disi, ajo u shfry ngadalë.

Sepse OpenAI, kompania pas ChatGPT, është në prag të falimentimit dhe do të shpallë falimentimin vitin e ardhshëm nëse diçka nuk ndryshon. Për më tepër, rezultatet që ofron chatbot nuk janë më të besueshme. Dikush do të thotë se ai shoqërohej shumë me njerëzit, kështu që ai fitoi tiparet e tyre.

 

 

Chatbot shumë shpesh përhap dezinformata, informacione të pasakta, tregon lajme të rreme në rezultate dhe për shkak të gjithë kësaj humbet besueshmërinë. Dhe vetëm pak muaj më parë ishte mjeti kryesor për nxënësit e shkollave, studentët dhe veçanërisht ata që merren me programim, zhvillim softuerësh, kodim.

Fatkeqësisht, gjatë qershorit, u shfaqën gjithnjë e më shumë informacione se ChatGPT po performonte dobët në pyetje. Ose krejtësisht e pasaktë. Një sondazh i Stack Overflow u krye në gusht, në të cilin ChatGPT iu bënë 512 pyetje dhe 52 për qind rezultuan të pasakta.

 

 

 

Ky është një problem sepse përfshin qindra e mijëra rreshta kodi. 40 për qind e ekspertëve nuk mund të identifikonin se cilat përgjigje ishin të pasakta dhe as nuk mundën të zbulonin menjëherë se ku ishin gabimet.

Fatkeqësisht, për të gjithë ata që ende mbështeten në ChatGPT, rezultatet nuk janë më të mira as në shtator. Ai sugjeron që OpenAI po e kthen vëmendjen e tij në diçka tjetër dhe se ChatGPT është në një fazë stanjacioni.

 

LEXO EDHE:

Back to top button