Cheesecake me bakllava – një recetë që fitoi Instagramin

Cheesecake me Bakllava është një kombinim i dy ëmbëlsirave që shumë e duan, dhe receta ka fituar Instagramin dhe rrjetet e tjera sociale.

Blogerja e ushqimit Veldina, autore e profilit explosija_slatkog në Instagram, ka shpërndarë recetën e kësaj ëmbëlsirë që të bën të jargavitesh vetëm duke e menduar.

Versione të ndryshme mund të gjenden në TikTok që përfshijnë përdorimin e arra të ndryshme.

Përbërësit:

Mbushja e parë: 100 g arra ose fëstëkë, 2 lugë gjalpë të ngrohtë, 60 g sheqer pluhur. 7/8 copë kore bakllavaje, sheqer pluhur për spërkatje të makaronave, 50 gr gjalpë të shkrirë.

Sherbeti : 3/4 filxhani sheqer (2 dcl), 3/4 filxhani ujë, 1 sheqer vanilje, disa pika lëng limoni.

Mbushja e dytë : 600 gr kos grek, 2 lugë sheqer, 1 sheqer vanilje, 2 lugë kos të ngurtë, 1 vezë, 2 lugë miell. Opsionale: fëstëkë për spërkatje.

Përgatitja :

Fillimisht bëni sherbetin, shtoni gjithçka përveç limonit, kur të vlojë, ziejini për 10 minuta dhe në fund shtoni disa pika limoni. Ftojeni atë. Ndezim furrën në 200°. Koret i radhisim në formë rrethi në tepsi dhe i lyejmë secilën me gjalpë dhe i spërkasim me sheqer pluhur shumë lehtë derisa të harxhohen. E heqim pjesën tjetër të lëkurës që kalon nga myku me thikë. I vendosim në furrë të nxehur në 200° që të piqen lëkurat për katër minuta dhe i nxjerrim. Uleni në 160° dhe piqni bakllavanë në atë temperaturë për një orë.

Para kësaj, bëni një përzierje me arra ose, nëse dëshironi, vetëm një lloj. Aty shtohet sheqeri dhe gjalpi dhe përzihen, fillimisht ajo mbushje shkon mbi koret e pjekura. Më pas bëni mbushjen e dytë. Të gjithë përbërësit janë të përzier, pa gunga. E hedhim mbi mbushjen e parë dhe e pjekim në 160° për një orë. Piqet kur koret te jene fiksuar ne mbushje dhe mesi tundet pak. Sipër spërkatni fëstëkë. Lëreni të ftohet për 15 minuta, më pas mbuloni skajet dhe sipër me majë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button