Cila është etiketa e re e dasmave?

Kush paguan, çfarë është në modë dhe fondi i divorcit.

Është e pamundur të diskutosh për dasma pa hyrë në një debat se çfarë duhet dhe çfarë nuk duhet bërë. Disa mendojnë se shoqërueset duhet të vishen njësoj, të tjerë mendojnë se kjo është e pakuptimtë; Për disa, kisha është kulmi i dasmës, për të tjerët është një hap që kapërcehet lehtësisht.

A ka një mënyrë të drejtë për të bërë një martesë? Nr. Por mund të bëhet më e lehtë për të gjithë.

Tendencat e reja, për shembull, nuk kërkojnë një makinë të ndezur me asnjë çmim. Nëse makinat në përgjithësi nuk janë hobi juaj në çift, askush nuk kujdeset për makinat. Plus, nëse po planifikoni të merrni me qira një matës të vjetër, parashikoni që ai të mos ketë ajër të kondicionuar—dhe grimi i nusërisë është i shtrenjtë.

Në Perëndim është një rregull i pashkruar që pala femër paguan, por tani pas një kohe ata po shkojnë drejt nesh. Fakti që ka një mundësi të tretë për t’u menduar, që është që çifti të paguajë veten, që do të ishte edhe një provë e gatishmërisë për të lundruar në ujërat bashkëshortore, është paksa e pakëndshme të imagjinohet në klimën tonë, por për një tjetër. koha.

Tendencat tregojnë për më pak dekorime, për të mos shfryrë Pinterest nga çdo cep dhe për të anashkaluar çdo gjë që bëhet vetëm sepse “duhet”: Nuk keni pse të ftoni njerëz që nuk ju pëlqejnë, nuk keni pse të punësoni. dikush ose diçka që nuk do të thotë asgjë për ju. Çdo gjë që krijon stres eliminohet, edhe nëse kjo nënkupton fshirjen e njerëzve të supozuar të rëndësishëm nga lista e të ftuarve.

Është një ide e mirë kur hulumtoni flokët dhe grimin të mos shkruani “bridal” në Google – është e mërzitshme. Në vend të kësaj, zgjidhni një lloj grimi dhe modeli flokësh që ju përshtatet, frymëzuar nga një personazh publik që është i ngjashëm në ndjeshmëri me ju.

Dhe së fundi, më e diskutueshme, por është koha për të transferuar : Fondi i divorcit. Një fotograf i dasmave në Salt Lake City këmbëngul për këtë – duke lënë mënjanë paratë që do të jenë të dobishme në rast divorci. Mos e anashkaloni vlerën e fotografisë së mirë – dasma, muzika, ushqimi do të kalojnë, fotografitë dhe shkrepjet mbeten.

Nga ajo që nuk është aq e njohur në vendin tonë, merrni parasysh dërgimin e kartolinave falenderuese. Ky është një trend në Perëndim, jo ​​edhe aq në vendin tonë, duke pasur parasysh që kemi 400-500 të ftuar secili, por është një ide e bukur nëse keni një nga dasmat e rregullta me 100 veta. Dhe ndërsa jemi në të, mendoni sigurisht që 100 duhet të jetë maksimumi.

Të pranishmit duhet të jenë të rehatshëm, të konsiderojnë të bëjnë vetë një orar kundrejt asaj se sa kohë pritet të zgjasin pjesët e dasmës dhe të jenë të pranishëm së bashku me partnerin dhe të ftuarit.

Dhe paç fat.

Sa prej jush do të fillojnë një fond divorci?

LEXO EDHE:

Back to top button