Cilat janë gabimet më të shpeshta në kujdesin e flokëve të lyer?

Cilat janë gabimet më të shpeshta në kujdesin e flokëve të lyer?

Kimikatet në bojërat e flokëve i bëjnë flokët më delikate dhe më të ndjeshëm ndaj dëmtimit, kështu që flokët e lyer, të zbardhur ose të lyer kanë nevojë për kujdes më të gjatë dhe më të mirë për të ruajtur forcën, shkëlqimin dhe bukurinë.

Ka disa gjëra që nuk duhet t’i bëjmë, të cilat janë hapa të gabuar në regjimin tonë të kujdesit të flokëve, të tilla si të presim deri në larjen e parë pas ngjyrosjes. Flokët kërkojnë pak kohë për të thithur dhe mbajtur ngjyrën, kështu që do të ishte e këshillueshme të prisni të paktën një ose dy ditë përpara se të lani flokët përsëri pas larjes së ngjyrës. Sigurisht, përdorni një shampo për flokë të lyer, mundësisht për nuancën që përdorni.

Këto janë pesë gabimet më të zakonshme në kujdesin e flokëve të lyer:

Shumë nxehtësi

Tharëse flokësh, hekura dhe kaçurrela dëmtojnë fibrat e flokëve të patrajtuar dhe kur ato lyhen, kërcitja është edhe më e madhe dhe më e dukshme. Ekspozimi ndaj nxehtësisë së tepërt zbeh ngjyrën dhe thahet fibra, ndaj është mirë që përdorimi i këtyre pajisjeve të mbahet në minimum.

Keni harruar kondicionerin

Edhe nëse nuk keni pasur nevojë të përdorni kondicioner kur nuk i keni lyer flokët, flokët e lyer kanë nevojë që të duken të ushqyer dhe të freskët, kondicioneri jo vetëm që ndihmon në rikthimin e flokëve të dëmtuar, por gjithashtu lë një shtresë mbrojtëse që mbron ngjyrën.

Ju nuk përdorni produkte të kujdesit

Flokët e lyer kanë nevojë për kujdes të shtuar sepse humbasin shkëlqimin e tyre me çdo larje. Sidomos nëse e zbardhni dhe e lyeni në një nga nuancat bionde, mbrojtja shtesë me pako, vaj, pika silikoni dhe produkte të ngjashme është e detyrueshme, jo vetëm e dëshirueshme.

Ju e thani përafërsisht

Tharja me peshqir është gjithsesi më e mirë se tharja me furçë, por mos i lani flokët me goditje të vrazhda, sepse flokët e lagur janë më të brishtë dhe më delikate se flokët e thatë. Është mirë që flokët t’i mbani të mbështjellë me një bluzë pambuku që do të thithë lagështinë për 5-10 minuta dhe më pas t’i thani në mënyrë natyrale.

LEXO EDHE:

Back to top button