Cili është ushqimi më i shëndetshëm i konservuar?
Cili është ushqimi më i shëndetshëm i konservuar?

Konservimi e mban ushqimin të freskët dhe të mirë për t’u ngrënë, veçanërisht atë që është i prirur për zhvillimin e mikroorganizmave të ndryshëm patogjenë dhe në procesin e ruajtjes së ushqimit, ushqimi kalon edhe në një proces sterilizimi.

Bëhet fjalë për sardelet e konservuara dhe lloje të tjera peshku të konservuar që janë një burim i përballueshëm proteinash, por edhe të qëndrueshëm dhe nuk kërkojnë përgatitje apo gatim të gjatë. Shtimi i peshkut të konservuar në dietën tuaj ka një sërë përfitimesh shëndetësore.
“Sardele të konservuara zakonisht kanë më pak merkur se shumë lloje të tjera peshqish dhe konsiderohen si një nga zgjedhjet më të mira të ushqimit të detit, veçanërisht nëse nuk keni të freskët në dispozicion,” thotë Cording.
Me to, shton ajo, marrim sasi të larta të proteinave, vitaminës D dhe acideve yndyrore anti-inflamatore omega-3, dhe vaji i ullirit siguron yndyrna të pangopura të shëndetshme për zemrën, shpjegon ajo.
Rekomandohen dy deri në tre porcione peshku me pak merkur në javë dhe Cording rekomandon ta kombinoni atë me makarona ose krisur për një rostiçeri.
Këtu janë disa receta më interesante në të cilat mund të përdorni sardelet e konservuara: