Danimarka do t’i dhurojë Ukrainës 45 tanke të tjera

Danimarka do t’i dhurojë Ukrainës 45 tanke të tjera

Danimarka do t’i dhurojë Ukrainës 45 tanke të tjera për t’i bërë ballë konfliktit me Rusinë.

“Dhurimi do të përbëhet nga 30 tanke Leopard 1 dhe 15 tanke T-72”- njoftoi agjencia e lajmeve Ritzau, duke cituar ministrin e mbrojtjes të vendit, Troels Lund Poulsen.

Në fillim të këtij viti, Danimarka u bashkua me Holandën për të dhuruar së bashku 14 tanke Leopard 2 në Ukrainë. Tanket, të cilat ata thanë se do të bliheshin nga një palë e tretë dhe do të rinovoheshin, pritej të dorëzoheshin në tremujorin e parë të vitit 2024.

Në shkurt, Danimarka, Holanda dhe Gjermania njoftuan se do të bashkojnë burimet për të rivendosur në sheshbetejë të paktën 100 tanke të vjetra Leopard 1 nga rezervat e industrisë këtë vit dhe vitin e ardhshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button