Dëgjoni zhurma kërcitëse në vesh kur lëvizni kokën?! Ja çfarë thonë mjekët

Dëgjoni zhurma kërcitëse në vesh kur lëvizni kokën?! Ja çfarë thonë mjekët

Nëse ju ka ndodhur ndonjëherë një zhurmë e çuditshme kërcitëse në vesh, atëherë jeni në artikullin e duhur.

Dr. Martin Scurr, një mjek i familjes rekomandon për portalin “DailyMail”:

“Dhimbja që prek fytyrën dhe kokën është jashtëzakonisht e vështirë për t’u diagnostikuar, por fakti që ju gjithashtu përjetoni dhimbje artritike në qafë dhe shpinë më bën të besoj se shpina juaj e qafës së mitrës,rruazat në qafë janë çelësi i simptomave tuaja shqetësuese”.

Tingujt kërcitës që përshkruani kur lëvizni kokën njihen si ‘krepitus’. Tingujt e kyçeve dhe kërcitja e kockave mund të jenë pjesë normale e lëvizjes, veçanërisht kur plakemi, ndoshta për shkak të konsumimit të kyçeve. Në rastin tuaj, këto zhurma mund të jenë për shkak të osteoartritit që prek shtatë rruazat në qafë, të cilat numërohen nga C1 në C7 (“C” që do të thotë cervikale).

Rruazat që mund të shkaktojnë problemet tuaja janë C1 dhe C2, në majë të shtyllës kurrizore. C1 ndodhet në bazën e kafkës dhe roli i tij është të mbajë peshën e kafkës. C2 ‘ndërlidhet’ me të dhe lejon lëvizjen rrotulluese, kështu që ne mund të kthejmë kokën.

Doktori thotë se dhimbja në vesh dhe në anën e kokës është për shkak të presionit mbi nervat e palcës kurrizore në atë pikë, të shkaktuar nga inflamacioni për shkak të artritit. Një shenjë treguese e kësaj do të ishte nëse përjetoni pak lehtësim duke u shtrirë në shpinë, me një jastëk të mbështjellë pas qafës.

Në mënyrë të ngjashme, rrotulloni kokën butësisht në njërën anë, pasi kjo lehtëson përkohësisht presionin mbi nervat. Ai rekomandon që në të tilla raste të lini një takim me një neurolog.

LEXO EDHE:

Back to top button