Dëmet nga uragani Ian, Biden miraton fondin për Floridan

Dëmet nga uragani Ian, Biden miraton fondin për Floridan

Presidenti i SHBA Joe Biden ka miratuar fondet federale për fatkeqësitë në nëntë qarqe të Floridës pas uraganit Ian, tha Shtëpia e Bardhë në një deklaratë.

Kjo lejon aksesin në grantet federale për të ndihmuar banorët e prekur dhe pronarët e bizneseve të sigurojnë strehim të përkohshëm, të riparojnë shtëpitë, të marrin kredi me kosto të ulët për humbjet e pronave të pasiguruara dhe në përgjithësi të shërohen nga efektet e katastrofës, tha ai.

Më shumë zona mund të miratohen më vonë pasi zyrtarët vlerësojnë dëmet pas stuhisë.

“Vlerësimet e dëmeve janë duke vazhduar në zona të tjera dhe zona shtesë mund të caktohen për ndihmë pasi vlerësimet të jenë përfunduar plotësisht”, thuhet në deklaratë.

Biden do të vizitojë selinë e Agjencisë Federale të Menaxhimit të Emergjencave në Uashington më vonë të enjten për një informim mbi stuhinë.

LEXO EDHE:

Back to top button