Dhimbjet më të mëdha që një person mund të ndjejë

Dhimbjet më të mëdha që një person mund të ndjejë

Shërbimi Shëndetësor Kombëtar i Britanisë së Madhe ka përpiluar listën e dhimbjeve që pretendon se janë objektivisht më të fortat.

Edhe pse gratë pretendojnë se dhimbjet e lindjes janë më të forta dhe të pakrahasueshme, ato nuk ishin në listën e ekspertëve britanikë.

Ky është shkaku më i zakonshëm i dhimbjes dhe ngurtësimit të shpatullave te njerëzit. Dhimbja dhe ngurtësimi mund të zgjasin dy ose tre vjet përpara se të zhduken spontanisht, dhe në fazat e hershme gjendja mund të jetë shumë e dhimbshme.

2. Thyerje kockore

Dhimbja e shkaktuar nga një frakturë ndikohet nga madhësia e kockave, lloji i thyerjes dhe ndërlikimet shoqëruese. Dhimbja më e madhe shkaktohet nga frakturat e femurit, këmbës dhe legenit.

Infarkti i miokardit ose sulmi në zemër është vdekja e një pjese të muskulit të zemrës për shkak të ndërprerjes së plotë të rrjedhjes së gjakut në pjesën e prekur të muskulit të zemrës.

LEXO EDHE:

Back to top button