Dikush i kërkoi inteligjencës artificiale të tregonte se si duken ëndrrat: Rezultatet janë të mahnitshme – dhe shqetësuese

Dikush i kërkoi inteligjencës artificiale të tregonte se si duken ëndrrat: Rezultatet janë të mahnitshme – dhe shqetësuese

Një YouTuber vendosi të përdorë potencialin e inteligjencës artificiale (AI) dhe t’i kërkojë asaj të ilustrojë “si duken ëndrrat”, raporton “Daily Star”.

Videoja që rezulton ka qarkulluar në rrjetet sociale, duke shkaktuar kënaqësi dhe habi nga përdoruesit që disa e quajnë atë një version të filmit Inception, por pa buxhetin e Hollivudit.

Inteligjenca artificiale vendosi të tregojë një botë surreale dhe plot ngjyra, me një pjesë të madhe nën ujë dhe mezi mund ta përshkruanim “historinë e filmit”.

Shohim peshk fluturues, një shpërthim shtëpie, një aeroplan shumëngjyrësh që shndërrohet në një krijesë uji… Mjaft abstrakte, e vështirë për t’u interpretuar dhe disa do të thoshin – shqetësues.

“Kjo duket e frikshme”, shkroi një përdorues, ndërsa një tjetër shtoi: “Jezus, kjo është e vështirë të ndiqet”.

LEXO EDHE:

Back to top button